Elbilmessen eCarExpo kommer til Danmark

Den 17.-19. april får Danmark sin første messe for elbiler, plug-in-hybridbiler og opladning, når eCarExpo afholdes i København.

Elbilmessen eCarExpo kommer til Danmark

Elbilerne er her, og danskerne er parat til dem. Sidste år blev salget af elbiler firedoblet, og alene i år kommer der mere end 20 nye elbiler på markedet. Flere af dem kan man møde på elbilmessen eCarExpo, som overborgmester Frank Jensen åbner i Øksnehallen i København.

Læs også: Web-TV: Huawei P40 Pro, fokus på elbiler, spørgsmål & svar

Elbil & plug-in-hybridbil-messe den 17-19. april

17.-19. april får Danmark sin første messe for elbiler, plug-in-hybridbiler og opladning, når eCarExpo afholdes i Øksnehallen. Københavns overborgmester Frank Jensen holder åbningstalen, og de besøgende kan prøvekøre elbiler og høre om opladning.

“Danskerne er klar til en dedikeret messe for elbiler, plug-in-hybridbiler og opladning, og det får de med eCarExpo. Messen er i flere år blevet afviklet med succes i Göteborg og Stockholm. Senest var der 77 udstillere og 14.600 besøgende i løbet af tre dage i Stockholm i februar. Nu er det Danmarks tur, og vi er stolte af, at det er med FDM som hovedsponsor og Region Hovedstaden som partner, “

siger Camilla Messer Thomsen, projektleder for eCarExpo Danmark.

Læs også: Koncept-elbilen Polestar Precept har Googles nye Android Automotive

Prøvekør en elbil

Der er ligeledes tale om en messe over tre dage i København. Fredag 17. april er en dag for branchen, virksomheder og kommuner, mens lørdag 18. april og søndag 19. april er for alle – ikke mindst de mange danskere, der overvejer at anskaffe en elbil.

“Danmarks Statistik viser, at størstedelen har et dagligt kørselsbehov under 100 km. Altså et behov som nye elbiler så rigeligt dækker. På eCarExpo kan man opleve et bredt udvalg af elbiler og plug-in-hybridbiler fra KIA, Hyundai, Renault, Mazda, MINI, BMW, Jaguar og Tesla med flere, ligesom man kan møde både Danmarks billigste elbil, SEAT Mii Electric, og Danmarks dyreste elbil, Porsche Taycan, samt svenske Polestar. Samtidig giver eCarExpo mulighed for at prøvekøre elbiler på ruter rundt i København. De starter og slutter foran Øksnehallen, hvor vores ladepartnere E.ON og Clever sætter ladestandere op til lejligheden,”

siger Camilla Messer Thomsen.

Læs også: Android Auto runder 100 mio. downloads

eCarExpo elbil messe
eCarExpo elbil messe

Debat om opladning og ladestandere

Netop opladning er en væsentlig del af eCarExpo. De besøgende kan møde såvel store som små udbydere af opladning og se deres ladeløsninger. Desuden er opladning et af de mange spændende temaer i sceneprogrammet fredag 17. april.

“DTU og Dansk Elbil Alliance har udarbejdet en analyse, som viser, at der er behov for i alt 17.200 ladestandere i 2030, hvis den grønne omstilling af personbiltransporten skal understøtte Regeringens målsætning om 70 procents reduktion af drivhusgasserne. Men hvem skal betale for ladestanderne, og hvor skal de stå for at sikre udbredelsen af elbiler i alle dele af Danmark? Det sætter vi til debat på eCarExpo,”

siger Camilla Messer Thomsen.

Læs også: Volkswagen vil sælge en kvart million elbiler i 2020

Eksperter om myter og sandhed i elbilbatterier

Publikum vil også kunne høre Copenhagen Electric, Region Hovedstaden, præsentere resultaterne af en ny dansk undersøgelse om danskernes holdning til elbiler. Og så er et bogstaveligt talt hot emne på programmet.

“Danmarks førende eksperter i brande i elbilbatterier kommer og forklarer, hvad der er myte og sandhed. På den facon er eCarExpo ikke en bilmesse som andre. Vores ambition er at gøre de besøgende klogere på alle aspekter af elbiler, plug-in-hybridbiler og opladning, og vi sætter gerne kontroversielle emner til debat”

understreger Camilla Messer Thomsen.

Billetter er til salg på ecarexpo.dk​.