Fisker Ocean opnår ny rækkevidde-rekord

Fisker Ocean har den længste rækkevidde af alle elektriske SUV'er i Europa, og nu sætter den sig også i front i USA med en officiel EPA-rækkevidde.

Fisker Ocean opnår ny rækkevidde-rekord

Mens mange tålmodige kunder stadig går og venter på levering af deres Fisker Ocean, har elbilen netop fået endnu en flot rækkevidde-titel.

Se også: Aktuelle priser på elbiler

Fisker Ocean kørte længere end forventet

Tidligere i år satte Fisker Ocean rækkevidde-rekord i Europa, da den fik en officiel WLTP-rækkevidde på hele 707 kilometer.

Det betød for Ocean, at den blev den elektriske SUV med længste rækkevidde i Europa. Det er længere end for eksempel Polestar 3 med 610 kilometer, Audi Q8 e-tron med 600 kilometer, BMW iX med 611 kilometer, Mercedes EQS SUV 450+ med 664 kilometer og Volvo EX90 med 600 kilometer.

Amerikanerne har gåer og ventet på, at Ocean også ville få en EPA-rækkevidde, som er den standard der anvendes der – og det er nu endelig sket.

Fisker havde forventet, at Ocean ville få en EPA-rækkevidde på 563 kilometer, men den blev endnu bedre. I stedet fik Ocean en EPA-rækkevidde på 579 kilometer, og slår dermed Tesla Model X.

Det betyder, at Fisker Ocean har den længste rækkevidde af alle elektriske SUV’er under 200.000 dollar i USA.

Ocean har et gigantisk batteri

Det undrer ikke, at Fisker Ocean kan opnå så flotte rækkeviddetal, for den er udstyret med et af de største batterier, man i dag finder i elbiler.

Batteriet i Fisker Ocean One og Extreme er nemlig på 113 kWh, og derfor større end batterierne i konkurrenterne herover.

Læs også: Fisker deler batterikapacitet og opladningstid for Ocean

Det er kun modellerne Fisker Ocean One og Extreme, der tilbyder denne lange rækkevidde. Fisker Ocean Ultra lover op til 610 kilometer og basismodellen Ocean Sport op til 440 kilometer. Se flere specifikationer på Fisker Ocean.

Derudover har topmodellen af Fisker Ocean også hurtig opladning. Den understøtter ifølge producenten en ladeeffekt op til 250 kW. Lynopladning fra 10-80 procent ved en kraftig ladestander tager 33 minutter.

Leveringer af Ocean starter i juni

Godt nok er den første Fisker Ocean blevet leveret, men der er mange kunder der tålmodigt venter på deres bil. Ifølge Fisker skulle produktion være godt i gang, og leveringerne skulle gerne starte i løbet af juni.

Fisker forventer at bygge mellem 1.400 og 1.700 Ocean i løbet af denne måned.

Se også: Find den bedste elbilforsikring hos If