Første Fisker Ocean officielt leveret i Danmark

Den allerførste Fisker Ocean elbil er solgt og er rullet ud på de danske veje - salget er en vigtig milepæl for danske Henrik Fisker og elbilmærket.

Første Fisker Ocean officielt leveret i Danmark

Elbilproducenten Fisker har nået en stor milepæl – og til tiden tilmed. Den første Fisker Ocean er blevet leveret til en kunde.

Selskabet lovede, at leverancerne af selskabets første elbil, Fisker Ocean, skulle begynde i maj, og de har holdt, hvad de lovede.

Se også: Sammenlign leasingtilbud på elbiler

Første Ocean ruller ud på de danske veje

Den allerførste Fisker Ocean er officielt blevet afleveret til en glad kunde. Henrik Fisker selv var på plads for at overlevere nøglerne og få taget billeder for at fejre øjeblikket.

Eventet fandt sted i det nyåbnede Fisker Center i Taastrup. Den første bil var i farven Great White med Sea Salt-interiør og hvide Alcantara-sæder.

Denne er den første af 5.000 biler fra den begrænsede Ocean One, der alle skal være ude hos kunderne inden september.

Læs også: Fisker Ocean – første indtryk af Fiskers nye elbil

Første Ocean leveres fra Fiskers showroom i Taastrup.

En af de mest ventede elbiler i 2023

Fisker Ocean er en af de mest hypede biler, der efter præsentation hurtigt fik mange forudbestillinger. Ventetiden er dog længere end forventet, når det kommer til leveringerne. Men det tyder på, at der nu endelig er ved at ske noget.

Fisker Ocean kommer i fire forskellige varianter med priser fra 329.000 kroner for Ocean Sport og 606.000 kroner for Ocean One og Ocean Extreme. Hertil kan der tilvælges udstyr som fælge, interiør og mere. One-varianten er begrænset til 5.000 styk.

Fisker Ocean kører op til 707 kilometer og har lynhurtig DC-opladning over 200 kW. I den hurtige variant accelererer den fra 0 til 100 kilometer i timen på 3,9 sekunder. Den har en stor 17 tommer infotainmentskærm, der med motor kan drejes fra portræt til landskab. Bilen udstyres med spændende ting som digital radar til autonom kørsel, V2L og et tag med solpaneler – nogle af disse er dog ekstraudstyr.

Når leverancerne af Ocean One edition er gennemført, er det tid til Ocean Extreme. Europæiske kunder er de første til at få bilen med de amerikanske kunder lige efter.

Fisker arbejder stadig på en udvidelse af produktionen til USA, mens den amerikanske partner Foxconn forbereder sig på at producere Fisker Pear, den anden og mindre elbil.

Se også: Har du styr på elbilforsikringen?