Vigtig milepæl for Fisker: Nu kan du bygge en Ocean

Fisker nåede i går en stor milepæl, hvor de satte gang i produktion af den fuldelektriske Ocean. Samtidig åbnede de for online konfiguration af Ocean.

Det har været interessant at følge udviklingen af den fuldelektriske Ocean fra Fisker, der med danske priser blev vist frem sidste år. Dengang var det Fiskers plan, at Ocean skulle gå i produktion i slutningen af 2022. Den plan må siges at have holdt stik, for i går kunne bilmærket meddele, at de første Fisker Ocean rullede ud af samlebåndet.

Se også: De mest ventede elbiler, der kommer sidst i 2022

Fisker Ocean går i produktion

Fiskers elektrisk SUV Ocean har nu nået en vigtig milepæl: den officielle start på produktionen. Det sker på Magna Steyrs CO2-neutrale fabrik i Graz i Østrig, og det sker som planlagt efter blot to års udvikling.

Fisker forventer, at der vil blive fremstillet 300 Ocean i første kvartal af næste år, over 8.000 enheder i andet kvartal, 15.000 i tredje kvartal og 42.400 i alt ved årets udgang. Der skulle angiveligt være mere end 60.000 forudbestillinger af Fisker Ocean.

Åbner for konfiguration af Fisker Ocean

Fisker Ocean kommer i fire forskellige varianter med priser fra 325.000 kroner for Ocean Sport og 595.000 kroner for Ocean One og Ocean Extreme. Hertil kan der tilvælges udstyr som fælge, interiør og mere.

Fisker Ocean kører op til 630 kilometer og har lynhurtig DC-opladning over 200 kW. I den hurtige variant accelererer den fra 0 til 100 kilometer i timen på 3,9 sekunder. Den har en stor 17 tommer infotainmentskærm, der med motor kan drejes fra portræt til landskab. Bilen udstyres med spændende ting som digital radar til autonom kørsel, V2L og et tag med solpaneler – nogle af disse er dog ekstraudstyr.

Se også: Fisker Ocean er snart klar til produktion

Fisker Ocean
Nu kan du konfigurere en Fisker Ocean online.

I konfiguration kan man vælge mellem de fire varianter. Vælger man Ocean One Launch Edition er den nærmest fuldt udstyret, men vælger man den billigste variant får man mulighed for at tilvælge forskellige pakker, som fx vinterpakke, Intelligent Pilot, Performance pakke og mere.

Se også: Nyheder om elbiler