Gratis lynladning af elbilen og cheeseburger hos McDonald’s

I forbindelse med åbningen af de første 400 kW lynladere hos McDonald's frister Norlys med gratis lynladning, og på en enkelt restaurant serveres også en gratis cheeseburger.

Gratis lynladning af elbilen og cheeseburger hos McDonald’s

Tilbage i august annoncerede Norlys, at man ville opsætte 400 kW lynladere ved alle McDonald’s restauranter i Danmark. 370 lynladepunkter skal i alt opføres, og siden er 24 af lynladepunkterne nu blevet klar til brug.

Se også: Sammenlign elbilers ladeeffekt og ladetid

Opladning din elbil gratis i et døgn

Åbningen af de første lynladere hos McDonald’s finder sted fredag den 28. juni fra klokken 11 og et døgn frem og bliver markeret med gratis opladning hos McDonald’s i Vejle DTC, Odense Risingsvej, Middelfart, Helsingør og Tilst.

I Vejle DTC finder den officielle åbning sted, og her kan du – ud over at få tanket strøm i bilen – også få tanket kalorier med en gratis cheeseburger.

”Hos McDonald’s har vi en ambition om ”go big or go home”. Uanset om vi satser på kaffe, burgere eller ladestandere, ønsker vi at være førende og skabe gode øjeblikke for vores gæster. Med opførelsen af tæt på 200 lynladere kan vi gøre livet langt lettere for de mange elbilejere – også i de mindre befolkede områder, hvor der kan være langt mellem lynladerne,” siger Mads Friis, der er administrerende direktør hos McDonald’s i Danmark.

Se også: Test og anmeldelser af elbilers ladehastighed og rækkevidde

Flere 400 kW lynladere hos McDonald’s på vej

På mindst 75 af McDonald’s knap 100 restauranter i Danmark vil Norlys opføre mindst to lynladere.

I Vejle DTC er der otte lynladepunkter, mens der er fire i Odense (Risingsvej), Middelfart (Nyvangen), Helsingør (Kongevejen) og Tilst (Havkærvej).

I de kommende måneder er Norlys klar til at sætte strøm til 400 kW lynladere i yderligere otte McDonald’s-restauranter:

Det drejer sig om Fredericia (Vejlevej), Hjørring (Frederikshavnsvej), Purhus (Vestergade), Thisted (Havnen), Sønderborg (Nørrekobbel), Nykøbing Mors (Vester Fald), Herning (Åvænget) og Vallensbæk Strand (Strandesplanaden).

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Lynladning uden begrænsninger for de fleste

Opførelsen af 400 kW lynladere gør det muligt at lade sin elbil op på kortere tid, end det gennemsnitlige besøg hos på McDonald’s-restaurant tager (23 minutter).

Netop 400 kW ladere begynder at blive mere udbredt. Ud over Norlys udrulles de også i stigende grad af Circle K og Fastned, og et enkelt sted i Silkeborg finder man en 600 kW lynlader.

De hurtige lynladere sikrer, at de ikke er lynladerne, men elbilerne som er flaskehalsen ved opladning. Det er vigtigt, efterhånden som elbiler begynder at få meget hurtig opladning, som kræver en højere maksimal ladeeffekt end de 150 kW, som er til rådighed til deling ved de mange 300 kW lynladere, som i dag står rundt omkring i landet.

For eksempel opnåede Lotus Emeya for nylig en ladetid fra 10 til 80 procent på kun 14 minutter ved brug af en gennemsnitlig ladeeffekt på 331 kW ved brug af en 400 kW lynlader.

Er du mere ting burgere fra McDonald’s konkurrent Burger King, kan du glæde dig over, at Norlys også opfører lynladere hos Burger King – dog kun med en ladeeffekt på 300 kW. I oktober oplyste selskaberne, at der kommer lynladere i mindst 25 byer med en Burger King.

Vi anbefaler:
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?
De billigste elbiler du kan købe lige nu
Guide til den bedste forsikring af elbiler