Hyundai IONIQ 7 til den store familie får lanceringsdato

Hyundai vil i år løfte sløret for en stor 7-personers elbil, IONIQ 7. Se lanceringsdato og forventede specifikationer og design på IONIQ 7.

Hyundai IONIQ 7 til den store familie får lanceringsdato

Inden længe er Hyundai klar med IONIQ 7, der bliver deres første bud på en praktisk elbil med 7-sæder til den store familie.

Se også: Priser, bedømmelser og sammenlign elbiler i Danmark

Hyundai IONIQ 7 lanceres den 27. juni

Det har taget længere tid end vi forventede, men nu vil Hyundai snart være klar med IONIQ 7.

Den koreanske bilproducent har bekræftet en officiel lanceringsdato for IONIQ 7. Den store familiebil vil blive lanceret den 27. juni på Busan Motor Show i Sydkorea.

Den tre-rækkede SUV er bygget på samme E-GMP-platform som Hyundais IONIQ 5 og Kias 7-personers EV9.’

Se også: Test og anmeldelser af de nyeste elbiler i Danmark

Design og specifikationer på Hyundai IONIQ 7

Hvad ved vi egentlig om IONIQ 7? Tager vi et kig på søsterbilen EV9, kan vi få et ganske godt indtryk af den kommende familiecruiser.

IONIQ 7 bliver den største elbil fra Hyundai. Der vil være tre rækker med sæder og syv siddepladser. Designet vil angiveligt være baseret på konceptbilen “SEVEN”, som du kan se billeder af herunder.

IONIQ 7 skulle blive placeret på samme E-GMP-platform som IONIQ 5 og 6. Det er en 800 volt platform, der tilbyder ekstremt hurtig opladning.

IONIQ 7 bliver dog længere end disse modeller. Den lange akselafstand betyder også, at der er plads til et stort batteri. Hyundai har bekræftet, at deres store elektriske SUV vil bruge de nye SK Innovation-batterier med en kapacitet på 100 kWh.

Se flere specifikationer på Hyundai IONIQ 7 her.

Også Kia EV9 fås med et 100 kWh-batteri (99,8 kWh), der giver den en rækkevidde på op til 541 kilometer. Vi kan forvente noget lignende med IONIQ 7.

Hyundai afslørede også, at AWD-versionen af ​​IONIQ 7 vil bruge en dobbeltmotoropsætning med en samlet ydelse over 300 hestekræfter.

Se også: De bedste elektriske familiebiler i Danmark

Elbiler med plads til syv personer

Hyundai IONIQ 7 bliver en af få elbiler, der har plads til 7 personer. Andre elbiler med med 7 siddepladser er Mercedes-Benz EQBMaxus Euniq 5, Volvo EX90 og Kia EV9.

Se også: Seneste nyt om elbiler der kommer i 2023, 2024 og 2025