Kia EV9: Leveringer af den store SUV skudt i gang

En af årets mest ventede elbiler er nu på vej ud til de spændte kunder. Kia har nemlig skudt gang i leveringerne af deres store elektriske SUV, EV9.

Kia EV9: Leveringer af den store SUV skudt i gang

Kia EV9 er uden tvivl en af årets mest iøjnefalde, mest interessante og mest teknologisk avancerede elbiler – og nu er Kia netop gået i gang med at levere dem til de første kunder.

Se også: Sammenlign store elbiler til familier

En af de største elbiler på markedet

Med plads til syv personer er Kia EV9 en af få elbiler, der tilbyder så meget plads. Men der er meget mere end blot rummelighed, der kan siges om EV9.

Designmæssigt er EV9 endnu et modigt bud fra Kia på, hvordan en elbil kan se ud i 2023 – både indvendigt og udvendigt.

Og kigger man ind under motorhjelmen finder man bestemt også spændende teknologi. Selvom EV9 er meget stor, har den stadig en flot rækkevidde på op til 541 kilometer. Ligesom EV6 har den også meget hurtig opladning, hvor den kan opnå en rækkevidde på 239 kilometer efter 15 minutters opladning.

EV9 er som standard udstyret med Vehicle-to-Load-funktionen (V2L).

Se også: Alle elbiler fra Kia

Kia EV9

I AWD-varianten af EV9får man to elmotorer, der tilsammen yder 283 kW og 600 Nm. Denne variant sprinter fra 0-100 km/t på 6 sekunder.

Det er i hjemlandet, at Kia har leveret de første EV9. Herhjemme forventes leveringer først at starte først i 2024.

Læs alt om Kia EV9 her

Nyt udstyr og infotainment

Kia EV9 kommer med et nyt såkaldt Triple-Panorama-Display foran føreren, som består af en 12,3″ skærm og en 5,1″ klima app til sæde- og temperaturindstillinger. EV9 er også udstyret med et Head-Up Display (HUD).

Kias nye software er derudover blevet udstyret med en Route Planner, der automatisk planlægger med ladestop på de længere køreture.

Kia EV9

Stadig ingen pris på Kia EV9

Der er endnu ingen pris på Kia EV9 og den kan endnu ikke forudbestilles. Men vi forventer, at der senere i år kommer både pris og mulighed for at forhåndsbestille.

Se også: Få den bedste forsikring til elbil hos If