Lancia Ypsilon er officiel: Lille og luksuriøs elbil

Lancia Ypsilon er en elektrisk hatchback, der forsøger at skille sig ud med lækkert design og kvalitetsmaterialer. Se specifikationer og pris på Lancia Ypsilon.

Lancia Ypsilon er officiel: Lille og luksuriøs elbil

Helt efter planen har Lancia lanceret sin første elbil, der har fået navnet Ypsilon. Vi tager her et nærmere kig på Ypsilon med specifikationer, billeder og en forventet pris.

Se også: Priser, bedømmelse og sammenligning af elbiler

Specifikationer på Lancia Ypsilon

Lancia Ypsilon ligner en kombination af en elektrisk bybil og lille familiebil af typen hatchback. Som man kunne forvente sig af det gamle italienske bilmærke er der fokus på design, lækkerhed og kvalitet.

Lancia Ypsilon er en nydelig og stilren elbil, hvor der virkelig er kælet for detaljerne. Se bare de baglygter! Også indvendigt bydes der på lækkert design og materialer.

Ypsilon er bygget på (e-)CMP-platformen og minder på mange måder om Opel Corsa og Peugeot e-208. Den nye Lancia er 4,08 meter lang, 1,76 meter bred og 1,44 meter høj. Det gør den knap 2 centimeter længere end sine søstermodeller. Akselafstanden på 2,54 meter.

Lancia Ypsilon har en elektrisk motor med 156 hk og drejningmoment på 260 Nm. Batteriet er på 54 kWh og giver bilen en rækkevidde på 403 kilometer.

Ypsilon er udstyret med digital førerskærm og en infotainmentskærm, der begge er 10,25 tommer. Infotainmentsystemet er helt nyt og er blevet døbt SALA (Sound Air Light Augmentation).

Se også: Specifikationer, billeder og pris på Lancia Ypsilon

Billeder af Lancia Ypsilon

Pris på Lancia Ypsilon

Lancia har ikke afsløret en officiel pris på Ypsilon endnu. Den forventes dog at være en anelse dyrere end Opel Corsa og Peugeot e-208. Vi forventer en dansk pris på cirka 260.000 kroner.

Se også: De bedste små elektriske bybiler og familiebiler i Danmark

Mere fra Lancia

Der er flere elektriske nyheder på vej fra Lancia i fremtiden. Lancia har nemlig en noget mere rummelig elbil på vej. Denne skulle angiveligt være en 4,7 meter lang elektrisk sedan med navnet Gamma. Den forventes klar i 2026, hvorfra Lancia også vil være et helt elektrisk bilmærke. I 2028 vil Lancia sætte tænderne i C-segmentet igen. for første gang i årevis.

Se også: De billigste elbiler i Danmark i 2024

Vi anbefaler:
Billigste hjemmeopladning og ladeboks
Find den bedste og billigste forsikring til elbil
Seneste nyt om elbiler, der kommer i 2023, 2024 og 2025