Mercedes EQXX lanceret – rækkevidde på 1.000 km

Mercedes har netop løftet sløret for deres mest effektive elbil nogensinde. Mercedes EQXX har en rækkevidde på 1.000 km på en opladning.

Mercedes EQXX lanceret – rækkevidde på 1.000 km

“The most efficient car we ever built”, påstår Mercedes-Benz om deres nye elbil. Sløret er netop løftet for Mercedes EQXX, der byder på en imponerende rækkevidde, avanceret teknologi og ikke mindst et attraktivt og spændende design.

Der blev snakket om banebrydende drivlinje, omfattende brug af letvægtsteknologi og genanvendte materialer samt avanceret, intelligent software under præsentationen af Mercedes EQXX, som er den mest energioptimerede og effektive model fra bilproducenten nogensinde. Målet for Mercedes med EQXX har været at lave en batteridreven bil, der kunne opnå en rækkevidde på 1.000 kilometer. Og det skulle altså være lykkedes dem.

Læs også: Mercedes EQXX får reel rækkevidde over 1.000 km

Mercedes EQXX klarer op til 1.000 kilometer

Mercedes EQXX er et futuristisk rullende bud på, hvordan Mercedes-Benz forestiller sig fremtidens elbil, der forener mærkets bæredygtige visioner med revolutionerende præstationer og forbilledligt design, skriver producenten.

VISION EQXX klarer en rækkevidde på op til 1.000 kilometer på én opladning, og den imponerende rækkevidde er blandt andet mulig takket være et design, der sikrer en Cd-værdi på bare 0,17. Til sammenligning har Mercedes-Benz EQS – som er verdens mest aerodynamiske produktionsbil – en Cd-værdi på 0,20 og dermed er potentialet til at få øje på.

Vi har tidligere set bud på elbiler med lang rækkevidde, fx NIO ET5, som er udstyret med et endnu ikke tilgængeligt kæmpe solid state 150 kWh batteri. Mercedes EQXX opnår med et “kun” 100 kWh batteri den påståede 1.000 km rækkevidde. Den nye type af batteri vejer 30 procent mindre.

“Mercedes-Benz VISION EQXX viser, hvordan vi forestiller os fremtidens elbil, og med et forbrug på under 10 kWh per 100 kilometer, kan den tilbagelægge over 1.000 kilometer på en opladning med strøm fra et batteri, der kan ligge i en kompakt bil,” siger CEO hos Mercedes-Benz, Ola Källenius.

Mercedes EQXX
Sådan ser Mercedes EQXX ud.

Et bæredygtigt koncept

Ifølge producenten rykker EQXX også ved grænserne for intelligent mobilitet, og i kabinen møder fører og passager blandt andet et softwarebaseret brugerinterface, som tager udgangspunkt i et display, der strækker sig hele 120 centimeter på tværs af kabinen.

VISION EQXX er skabt med omfattende brug af genanvendelige materialer. Tæpperne i kabinen er eksempelvis fremstillet af bambusfibre, dørhåndtagene er udført i biostålfibre, mens eksempelvis sæder og overflader er betrukket i et vegansk alternativ til læder.

Fra og med i år vil alle Mercedes’ fabrikker nemlig udelukkende benytte strøm fra vedvarende energikilder.

En del af et større innovationsprogram

Den imponerende Mercedes EQXX er ikke kun en elbil, men en del af et større innovationsprogram hos producenten. VISION EQXX indgår som en del af et større program fra Mercedes-Benz, hvor formålet er at accelerere udviklingen af intelligente og energioptimerende teknologier til køretøjer. Den nye banebrydende drivlinje, letvægtsteknologien, brugen af genanvendelige materialer samt avanceret software viser EQXX blot retningen for fremtidens grønne, intelligente og højeffektive elbiler fra Mercedes-Benz.

Læs også: Mercedes EQS sætter rækkevidde-rekord for elbiler

Seneste tilføjelse til sagen

Historien fik nyt liv. Daniel Søgaard Hald kunne ikke slippe temaet. Allerede d. 10/12/2021 bragte vi nyt i sagen med nyheden Mercedes EQS er første godkendte selvkørende niveau 3-bil i Europa – Læs fortsættelsen her. Absolut seneste nyt om temaet finder du her.