Mercedes investerer i batteri med 50 procent længere rækkevidde

Mercedes investerer nu i helt ny batteriteknologi. Det nye batteri skal give elbiler fra Mercedes hele 50 procent længere rækkevidde.

Mercedes investerer i batteri med 50 procent længere rækkevidde

Tyske Mercedes-Benz og den multinationale bilkoncern Stellantis har netop investeret i en amerikansk virksomhed, der udvikler ny batteriteknologi til elbiler. Målet for Mercedes, og de mange bilmærker Stellantis råder over, at forlænge rækkevidden af elbiler med over 50 procent.

Den Massachusetts-baserede virksomhed Factorial Energy, som udvikler batterier til elbiler med solid-state teknologi, får nu økonomisk hjælp fra Mercedes-Benz og Stellantis. Factorial Energy er en af mange virksomheder, der satser på solid-state batterier, hvor der loves store forbedringer i forhold til lithium-ion batterier, der bruges i næsten alle nuværende  elbiler. Factorial Energy lover en forbedring af rækkevidden på op til 50 procent med deres solid-state teknologi, og det er noget der lyder godt i Merdedes’ ører.

Læs også: Mercedes EQS sætter rækkevidde-rekord for elbiler

Stort sats på solid-state batterier

Fordelen ved Factorial Energys batteriteknologi er, at deres batterikemi er “kompatibel med konventionelle lithium-ion batteriproduktionsmiljøer”, som de selv beskriver det. Og derfor skal der mindre tilpasning til i produktionen for en producent som Mercedes.

Det er dog størstedelen af de velkendte bilproducenter, der investerer i solid-state batterier. Ford og BMW investerer i Solid Power, og Ford samtidig også i SK Innovation. Volkswagen investerer i QuantumScape og både Nissan og Toyota  vil også introducere solid-state batterier senere hen.

Læs også: Alle elbiler i Danmark og deres rækkevidde

Mercedes VISION EQXX
Mercedes på vej med VISION EQXX.

Mercedes vil slå egen rækkevidde-rekord med ny bil

Mercedes vil i i starten af januar løfte sløret for deres mest effektive bil nogensinde, som angiveligt slår bilproducentens tidligere rekorder for energieffektivitet og aerodynamik.

Mercedes påstår af EQXX vil kunne køre over 1.000 reelle kilometer på en opladning, hvilket skal muliggøres med både et større batteri, energieffektivitet og aerodynamik, og Mercedes har sat alle deres klogeste hoveder på opgaven.

Det bliver den 3. januar, at Mercedes vil løfte sløret for EQXX.

Læs også: Mercedes EQXX får reel rækkevidde over 1.000 km

Opdateringer i sagen

Sagen er slet ikke slut. Redaktionen har fulgt op på artiklen. Lasse Olsen kunne ikke slippe temaet. 27/8/2021 gik vi et spadestik dybere og bragte sagen Biler med Apple CarPlay: Disse bilmodeller understøtter detKlik her og læs den fulde artikel.. Det sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.