Mercedes sløjfer EQ-serie: Nyt navn og design i kommende elbiler

Mercedes-Benz dropper EQ-navnet for kommende elbiler og satser på anden navngivning og et mindre strømlinet design.

Mercedes sløjfer EQ-serie: Nyt navn og design i kommende elbiler

Mercedes-Benz, der har samlet alle deres elbiler under EQ-serien, har planer om at droppe navnet. Nye elbiler fra Mercedes får mere velkendte navne og et mere traditionelt design.

Se også: Se priser og leasingtilbud på elbiler

Nyt navn til elbiler fra Mercedes?

Mercedes-Benz har et stort udvalg af elbiler i deres sortiment, som alle kendes ved deres EQ-navn, efterfulgt af seriens bogstav, såsom EQE, EQS, EQA, EQB og så videre. Det tyder dog på, at den tyske bilproducent gerne vil sløjfe EQ-navnet.

Det er i hvert det indtryk Christoph Starzynski, der er Vicepræsident for bilteknik hos Mercedes-Benz, giver i et interview med Topgear.

“Hvordan navngiver vi bilerne? Når alt kommer til alt, er vores ultimative mål at blive fuldt elektriske. Så når alt kommer til alt, vil lynlåsen blive lukket, og navngivningen vil ske naturligt,” sagde Christoph Starzynski.

Kort fortalt mener han, at når Mercedes er et 100 procent elektrisk bilmærke, har de ikke brug for at give deres elbiler et unikt navn. I stedet vil Mercedes med stor sandsynlighed vende tilbage til deres traditionelle navngivning med S-serien, E-serien, A-serien og så videre., hvor EQ-mærkningen droppes.

Den kommende elektriske CLA-serie kan blive de elbiler fra Mercedes, der dropper EQ-navnet.

Se også: Priser og bedømmelser på alle elbiler fra Mercedes-Benz

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

Nyt design til Mercedes’ elbiler

Mercedes vil dertil også ændre på designet på deres elbiler. Mercedes-Benz EQS og EQE er effektive og aerodynamiske biler, men designet er ikke for alle.

I stedet vil fremtidige elbiler fra Mercedes have et mindre strømlinet design og i stedet et mere klassisk Mercedes-bildesign. Det mindre aerodynamiske design vil dog nok lidt udover rækkevidden, men det må tiden vise.

Designet og EQ-navnet ser ud til at have fungeret godt for Mercedes i Europa og USA, hvor salget er tilfredsstillende, fortæller Christoph. Men det er en anden sag i Kina, der er et ekstremt vigtigt marked for Mercedes. I Kina er dem nemlig gået ned ad bakke med salget, hvilket en genstart af Mercedes’ elbiler måske kan lave om på.

Se også: Guide til den bedste elbilforsikring