Brug mobilen som nøgle til Nios elbiler

Smartphones fra OnePlus, Oppo og Vivo kan nu bruges som bilnøgle til de af Nios elbiler, der er bygget på den nyeste NT2.0-platform.

Brug mobilen som nøgle til Nios elbiler

Tre mobilproducenter fortæller, at nogle af deres mobiltelefoner kan bruges som bilnøgler til de af Nios elbiler, der er udstyret med den nye NT2.0.platform.

Det gælder Vivo, Oppo og OnePlus. Kun OnePlus er officielt tilgængelig i Danmark, mens Oppo har meldt sin ankomst her i løbet af foråret 2023.

Se også: Tjek bedste elbil på markedet lige nu

Fungerer med de nyeste Nio-biler

Denne funktion med at kunne låse bilen op med en mobil og uden en egentlig bilnøgle. Indtil videre er denne smarte funktionalitet kun aktiveret på de nyeste Nio elbiler – det omfatter ET5, ET7, EL7 og EC7. Se priser på Nios elbiler i Danmark her

Alle disse modeller er baseret på den opdaterede NT 2.0-platform, og virksomheden er i gang med at opgradere hele sit sortiment af elbiler til denne platform. Senest er også SUV’en Nio ES8 blevet præsenteret i en ny udgave med denne platform.

List spøjst er det dog kun OnePlus Ace-seriens telefoner, der lige nu er kompatible til at kunne låse Nios elbiler op. Den serie sælges ikke officielt i Danmark og derfor forventer vi også, at flere af OnePlus’ andre telefoner som for eksempel OnePlus 11 og 10T vil understøtte funktionen på sigt.

Hvis man skulle løbe rundt med en Ace-telefon i lommen, så skal man bare tilføje de digitale bilnøgler til wallet-appen på telefonen og så kan man bruge telefonen som bilnøgle.

Oppo og Vivo har også et lignende samarbejde med Tesla og Xpeng.

Se også: Den bedste elbilforsikring får du hos If

Nio arbejder på egen smartphone, der er dybt integreret med bilerne

Nio arbejder i øvrigt på udviklingen af sin egen smartphone. Virksomheden mener, at den kan levere en enhed, der vil være langt mere integreret og give ejere af Nios elbiler en langt bedre brugeroplevelse end nogen anden telefon, der i øjeblikket findes på markedet.

Nio har ingen ambitioner om at konkurrere med nogen telefonproducent, men ønsker angiveligt blot at forbedre oplevelsen for ejere af en Nio. Lykkes det at sælge telefonen til halvdelen af Nio-ejerne, vil det ifølge selskabet være tilstrækkeligt til, at telefonen vil være en levedygtig forretning.

Se også: Find bedste tilbud på privatleasing af elbil