Nissan vil introducere 16 nye elektriske biler inden 2026

Nissan har fremlagt en ny forretningsplan, som skal give flere og billigere elbiler og større overskud hos Nissan. 16 af 30 kommende biler bliver elektriske.

Nissan vil introducere 16 nye elektriske biler inden 2026

Nissan har lanceret en ny forretningsplan kaldet “The Arc” for at styrke sin konkurrenceevne og øge overskuddet. Planen fokuserer på fem centrale punkter:

  • Udvidet produktportefølje: Nissan vil lancere 30 nye modeller inden for de næste tre år, hvoraf 16 vil være elektriske, for at imødekomme kundernes behov på forskellige markeder. Hvor mange af de 16 der er fuldelektriske (BEV), er endnu uvist.
  • Øget elektrificering: Nissan ønsker at sælge flere elbiler og har som mål, at 40 procent af alle solgte Nissan-biler globalt skal være elektriske i 2026 og 60 procent i 2030. For at gøre elbilerne mere konkurrencedygtige planlægger Nissan at reducere produktionsomkostningerne med 30 procent inden 2030.
  • Nye produktionsmetoder: Nissan vil indføre nye produktionsmetoder for at gøre elbilerne billigere at producere. Dette inkluderer blandt andet modulære produktionslinjer og samarbejde med andre bilproducenter.
  • Strategiske partnerskaber: Nissan vil indgå partnerskaber med andre virksomheder for at dele teknologi og udvikle nye produkter.
  • Finansiel disciplin: Nissan vil opretholde en sund økonomi for at finansiere sine ambitiøse planer.

Planen er delt op i to dele. Den første del løber frem til 2026 og fokuserer på at øge salget på centrale markeder som USA, Kina, Japan og Europa. I den anden del, der løber frem til 2030, vil fokus ligge på at gøre Nissan til en førende producent af elbiler.

Se også: De bedste elbiler fra Nissan

Nye biler på vej til Europa

Nissan vil samlet set lancere 30 nye modeller frem til 2026. Af de 30 skal 16 være helt eller delvist elektriske og resten med forbrændingsmotorer. Der er dog tale om forskellige modeller til forskellige markeder.

I Europa er det planen at lancere 6 nye biler. Det er dog ikke klart, hvor mange af dem, der bliver rene elbiler – formentlig de fleste, hvis ikke alle.

I dag har Nissan to elbiler på det danske marked: Den efterhånden aldrende hatchback Leaf og SUV’en Ariya.

Vi anbefaler:
Test og anmeldelser af nyeste elbiler
Disse elbiler er Bedst i Test
Se hvilke elbiler der kommer i 2024, 2025 og 2026
De billigste elbiler i Danmark
Guide til den bedste forsikring af elbiler