Nye salgstal: Danskerne foretrækker elbiler

Når danskerne køber ny bil, er rekordmange af dem elbiler. For tredje måned i træk udgør elbiler over halvdelen af nye solgte biler.

Nye salgstal: Danskerne foretrækker elbiler

Det går fremragende for salget af elbiler i Danmark, selv om elbilsalget går væsentligt tilbage i det øvrige Europa.

Se også: Se de mest populære elbiler i Danmark

57 % procent af nye biler er elbiler

Nye tal fra Mobility Denmark viser, at der i september 2024 er blevet indregistreret en rekordhøj andel af elbiler. 8.901 elbiler er solgt i september måned, hvilket svarer til 57 procent af alle biler i den forgangne måned.

Aldrig har dette tal været højere. I alle tre måneder, der udgør tredje kvartal 2024 – altså juli, august og september – har elbiler udgjort mere end halvdelen af de solgte biler. Dermed kan man nu definitivt konkludere, at danskerne foretrækker elbiler til fordel for benzin-, diesel- og plugin-hybridbiler.

I hele tredje kvartal blev der solgt 39.935 nye biler, hvoraf 21.882 er elbiler. Det svarer til 54,8 procent, som er elbiler. Til sammenligning blev der kun solgt 14.645 elbiler i tredje kvartal 2023, så der er altså sket en stigning på hele 49 procent.

Se også: Test og anmeldelser af elbiler

De mest solgte elbiler i september 2024

Mobility Denmark har også opgjort salgstallene for elbiler i september 2024. Her er det Tesla Model Y, der indtager førstepladsen med 1.211 elbiler. Tesla Model Y har ellers været overgået af henholdsvis Volkswagen ID.4 og Skoda Enyaq i juli og august, men nu er Tesla Model Y altså på førstepladsen som så mange andre gange siden januar 2023.

Andre elbiler, der indtager top 10, er Skoda Enyaq med 1.006 solgte elbiler, Tesla Model 3 med 639 solgte elbiler, Volkswagen ID.4 med 564, Ford Explorer med 424, Volkswagen ID.3 med 396, Audi Q4 e-tron med 374 og Mercedes-Benz EQA med 340 solgte eksemplarer.

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Se statistik om elbiler

Hver måned opdaterer Mobilsiden en udførlig statistikside over de seneste salgs- og markedstal for elbiler i Danmark.

Her kan du se, hvor mange elbiler der er solgt i den seneste måned, i løbet af det indeværende år og gennem tiden fordelt på de enkelte elbilmodeller og de forskellige mærker. Du kan også finde tal over udrulning af offentlige ladere til elbiler.

Statistiksiden opdateres med nye tal for september om cirka to uger.

Vi anbefaler:
Hvilke elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026?
Se priser på de billigste elbiler i Danmark
Tal om elbiler – statistik og salgstal i Danmark