Nyt elbilbatteri har rekordhurtig opladning og lang holdbarhed

Dette nye solid state-batteri kan oplades på få minutter og har en holdbarhed, der overgår alle andre batterier til elbiler på markedet i dag.

Nyt elbilbatteri har rekordhurtig opladning og lang holdbarhed

Der er kamp om at blive først med det næste store batteri-gennembrud. Forskere har Harvard University offentliggør nu resultater fra test af deres solid state-batteri, som ser meget lovende ud.

Se også: Se priser, tilbud og book prøvetur i nyeste elbiler

Super hurtig opladning på 1o minutter

Det er ikke en let opgave, at udvikle et solid state-batteri. Nogle batteriproducenter mener, at solid state-batterierne stadig ligger flere år ude i fremtiden, mens andre mener, at vi er meget tættere på.

Flere batteri- og elbilproducenter investerer og udvikler på flere typer af solid state-batterier, men vi er endnu ikke der, hvor det kan masseproduceres. Toyota er angiveligt klar med deres i 2027, mens Volkswagen melder om fremskridt på deres solid state-batteri. Også Samsung er godt i gang med udviklingen af deres solid state-batteri.

På Harvard University har man også været i gang med at udvikle et solid state-batteri, hvor man nu viser de første testresultater frem – og det ser lovende ud.

Først og fremmest kan batteriet oplades fuldt på kun 10 minutter. I dag tager en opladning fra 10-80 procent typisk 30 minutter, mens enkelte biler kan klare det omkring 20 minutter. De er dog meget lang tid om at klare en fuld opladning, da det er belastende for batteriet.

Se også: Nyt om kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Elbilbatteri med lang holdbarhed

Der er mere godt om det nye batteri, som skulle have en meget lang holdbarhed. Forskerne fra Harvard fortæller, at batteriet efter 6.000 opladningscyklusser har en batterikapacitet på 80 procent.

Det betyder, at holdbarheden er bedre end noget andet batteri på markedet i dag.

“Litiummetal-anodebatterier betragtes som batteriernes hellige gral, fordi de har ti gange større kapacitet end kommercielle grafitanoder og drastisk kan øge rækkevidden for elbiler,” siger Xin Li, lektor i materialevidenskab ved SEAS og hovedforfatter på artiklen. “Vores forskning er et vigtigt skridt i retning af mere praktiske solid-state-batterier til industrielle og kommercielle anvendelser.”

Se også: Disse elbiler er Bedst i Test

Hvornår kommer det nye batteri?

Det lyder alt sammen meget lovende, men hvornår kommer så dette batteri? Ligesom i mange lignende batteri-historier melder denne ikke om et tidspunkt, hvor vi kan se disse batterier i elbilerne. Så vi må nok væbne os med tålmodighed – men spændende er det.

Se også: Kommende elbiler, der kommer i 2024, 2025 og 2026

Vi anbefaler:
Billigste opladning af elbil med ladeboks
Bedste bilforsikring til elbil
Disse elbiler er bedst til prisen