Nyt LFP-batteri kan blive gamechanger: 20-80% på 6 min.

Dette nye batteri til elbiler lover lynopladning fra 20-80 procent på kun 6 minutter og byder samtidig på de andre fordele, som LFP-batterier har.

Nyt LFP-batteri kan blive gamechanger: 20-80% på 6 min.

Der bliver arbejdet intenst på forbedring og udvikling af batterier til elbiler. Blandt de mest lovende nye batterier LFP-batteriet fra Desten.

Se også: Årets elbil 2024: Hvilke tre elbiler er de bedste?

LFP-batteri med lynhurtig opladning

Tidligere var alle batterier i elbiler af typen lithium-ion, men de såkaldte LFP-batterier er efterhånden blevet ret udbredte. Tesla, MG, BYD og mange andre producenter anvender i dag LFP-batterier.

LFP-batterierne er bedst kendste for at have højere sikkerhed, længere holdbarhed, være mere miljøvenlige og ikke mindst, at de er billigere at producere. Billigere batterier er i stor grad med til, at elbilerne falder i pris.

En af de store ulemper ved LFP-batterier er dog, at de typisk ikke kan oplades lige så hurtigt som lithium-ion batterier. Og netop opladningstiden er ekstremt vigtig at få forbedret, hvis elbilerne skal blive mere udbredte. Men det kan et nyt batteri muligvis være med til at ændre på.

Desten Inc., der er en pioner inden for lithium-ion-batteriteknologi, har introduceret et nyt LFP-batteri, der kunne være revolutionerende for elbilerne. Dette LFP-batteri kan oplades vanvittigt hurtigt, hvor en opladning fra 20 til 80 procent sker på kun seks minutter.

Se også: Bedste og billigste opladning med ladeboks

Det nyudviklede LFP-elbilbatteri fra Desten.

Fart på batteriudviklingen

Desten indgår strategiske partnerskaber med virksomheder i Nordamerika, Europa og Asien for at integrere det nye banebrydende batteri i platforme til kommnde elbiler og batterilagringssystemer. Hvor langt dette batteri er fra at kunne bruges i elbiler fortæller Desten endnu ikke noget om.

Desten er dog ikke den eneste virksomhed, der forsøger at blive de næste store inden for batteriteknologi. CATL, der er verdens største batteriproducent, og deres nyne Qilin-batteri lover lang rækkevidde og hurtig opladning, Toyota lover solid-state-batterier med meget lang rækkevidde, og Volkswagen er ikke langt bagefter.

Alle elbilproducenter har investeret kraftigt i batteriteknologi og udviklingen sker hurtigt. I sidste ende kommer det forhåbentlig både os forbrugere og kloden til gode.

Se også: Sammenlign alle elbiler