Toyota viser fremtidens langtrækkende elbiler frem

Toyota viser nu med to nye konceptbiler hvordan fremtidens elbiler vil se ud. Toyota FT-3e er en SUV og FT-Se er en sportsvogn.

Toyota viser fremtidens langtrækkende elbiler frem

På Japan Mobility Show har Toyota fremvist to nye helt elektriske konceptbiler frem, der fortæller meget om fremtidens elbiler fra producenten.

Se også: Kommende elbiler i 2024, 2025 og 2026

Toyota gør klar til næste generation af elbiler

Det virker efterhånden til, at verdens største bilproducent tager elbilerne mere seriøst. Toyota viste fornylig deres kommende batterier til elbiler frem, hvor der loves rækkevidde langt over 1.000 kilometer, og en topmoderne produktionslinje, hvor fremtidens elbiler skal produceres.

Toyota skruer samtidig meget op for produktionen af elbiler, så der produceres fire gange som mange elbiler som det forventede 2023-salg.

Det betyder selvfølgelig, at Toyota skal på banen med flere elbilmodeller. Lige nu tilbyder Toyota kun én enkelt elbil, bZ4X, der fik en ret hård start på livet.

På Japan Mobility Show har Toyota vist, at der er nye og spændende elbiler på vej i fremtiden. De har fremvist to nye elbiler; en SUV og en sportsvogn.

Toyota FT-3e er en stor elektrisk SUV

Den første nye konceptbil fra Toyota er en stor elektrisk SUV, der har fået konceptnavnet FT-3e.

Toyota fortæller, at den nye konceptbil er deres bud på næste generation af elbiler. Den vil byde på en ny køreoplevelse og muligheder for tilpasning med innovative teknologier.

På dørene strækker et langt display sig, der viser forskellige informationer, når man nærmer sig bilen. Heriblandt batteriets ladestand, indvendig temperatur og luftkvalitet.

Toyota FT-Se er en elektrisk sportsvogn

Den anden nye konceptbil fra Toyota er FT-Se, der er en sportsvogn på el.

FT-Se deler flere essentielle komponenter med SUV’en FT-3e. Toyotas motorsportsafdeling, GAZOO Racing, har været inde over sportsvognen, der præges af flere GR-logoer.

Toyota fortæller, at FT-Se (og sandsynligvis andre kommende elbiler fra producenten) er en elbil, der med tiden, via kontinuerlige softwareopdateringer, bliver bedre og bedre. Et andet af flere fokusområder har været at sikre en bred og lav bil for optimal aerodynamik.

FT-Se viser dertil Toyotas næste generations cockpit frem. Et lavt placeret instrumentpanel sikrer samtidig ekstra godt udsyn for føreren. På hver side af rattet sidder to mindre skærme, der giver føreren forskellige informationer.

Se også: if har markedets bedste elbilforsikring

Toyota oplyser ikke rækkevidde, opladning og andre specifikationer om FT-Se og FT-3e endnu, men vil offentliggøre mere information om de to elektriske konceptbiler i forbindelse med verdenspremieren ved Japan Mobility Show i næste uge.

Se også: Test af nyeste elbiler