Disse nye elbiler er på vej fra Polestar

Hvilke elbiler er på vej fra Polestar? Vi tager et kig på det nuværende og kommende udvalg samt virksomhedens store mål frem til 2025.

Disse nye elbiler er på vej fra Polestar

Polestar har som mål at ville tidoble salget af elbiler i 2025. Nu løfter de sløret for planlagte modeller, der skal gøre dette mål opnåeligt.

Se også: Test af Polestar 2

Polestar tredobler salget af elbiler i 2021

Det går godt for den svensk-kinesiske elbilproducent Polestar, der er ejet af Volvo og Geely. Der blev i 2021 solgt 29.000 elbiler med mærket Polestar, hvilket er en tredobling i forhold til i 2020. Der er ikke nogle tal på salg af de enkelte biler, men Polestar 2 forventes at være en langt større succes end mærkets første bil, Polestar 1 (som er en plug-in hybrid).

Polestar har dog ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene og har endnu større mål i de kommende år, hvor der både skal sælges flere biler og introduceres flere modeller.

I år forventer Polestar at sælge 65.000 biler, hvilket er mere end en fordobling i forhold til sidste år. Og når vi når 2025, vil regner bilmærket med at salget er tidoblet (i forhold til 2021-niveauet) med et salg på omkring 290.000 biler. Til næste år forventer Polestar, at virksomheden vil opnå overskud.

Se også: Alle elbiler i Danmark

Kommende elbiler fra Polestar

Der er ingen tvivl om, at Polestar 2 har været en kæmpe succes for Polestar. Polestar 2 har hevet den ene flotte teste ind efter den anden og det har skabt stor opmærksom omkring den.

Lige nu bliver Polestars biler producenteret i Kina, men målet er at flytte noget af produktionen til USA og Europa. Næste skridt for produktionen bliver at benytte en fabrik i South Carolina i USA, hvor der lige nu laves Volvo’er, og fremover også skal samle den kommende Polestar 3. På et tidspunkt i fremtiden vil en yderligere europæisk fabrik starte produktionen af ​​nogle af Polestar-modellerne.

Nuværende og kommende modeller fra Polestar:

Polestar til fans?

I et interview bliver Polestars administrerende direktør, Thomas Ingenlath, spurgt, hvordan Polestar skal differentiere sig fra Volvo, selvom der benyttes samme platform i teknologi i bilerne. Hertil var svaret:

“Målet med Polestar-serien er at være mere sporty og have et stærkere fokus på føreren. Selvom det er en SUV som Polestar 3, vil den have en slank silhuet, hvilket betyder, at der vil være mindre vægt på lastrum og mere vægt på fremdriften. Den får også et mere vovet design.

Jeg har altid sagt, at en Volvo ikke skal provokere folk. Det skal have en meget høj accept fra hver eneste kundeprofil. En Polestar vil være mere progressiv og avantgarde; derfor vil den ikke blive elsket af alle, men den vil henvende sig til sine fans.”

Se også: Nyheder om elbiler