Polestar 3 får intelligent førerovervågning

I samarbejde med Smart Eye udstyres Polestar 3 med højkvalitets kameraer med kunstig intelligens, der skal højne sikkerheden under kørsel.

Polestar 3 får intelligent førerovervågning

Elbilen Polestar 3 bliver udstyret med avanceret kamerateknologi, der overvåger føreren under kørsel. To kameraer tracker førerens bevægelser og skal dermed forbedre sikkerheden.

København var vært for et internationalt event, da Polestar i oktober løftede sløret for deres næste elbil. Polestar 3 er en sporty,luksuriøs, rummelig og teknologisk avanceret SUV, der kommer i løbet af 2023. Den er højteknologisk på flere områder, heriblandt dens nye Android Automotive-software, den avancerede LiDAR-sensor fra Luminar og ikke mindst kabinekameraerne fra Smart Eye.

Se også: Nyheder om elbiler

Kameraerne forstår, understøtter og forudsiger menneskelig adfærd

Foran føreren af Polestar 3 sidder to high-end kameraer med software fra Smart Eye, der skal hjælpe med at forhindre ulykker. De to kameraer tracker konstant førerens hoved- og øjenlågsbevægelser og kan udløse advarselsmeddelelser, lyde og endda en nødstopfunktion, hvis den registrerer en distraheret eller fraværende fører. Systemet er en vigtig teknologi til fortsat at forbedre sikkerhedsstandarder i de kommende år.

Polestar 3s driver monitoring-system hjælper med at tracke og forstå føreren via blandt andet Driver Alert Control, Lane Keeping Aid, Adaptive Cruise Control og Pilot Assist. Data fra de forskellige systemer behandles og fortolkes af bilens centrale NVIDIA DRIVE-computer.

“Teknologien er med til at forhindre nogle af de primære årsager til ulykker og kan være med til at redde liv med forebyggende foranstaltninger ved at opfordre føreren til at rette opmærksomheden mod vejen igen,” siger Thomas Ingenlath, Polestars administrerende direktør.

Det er ikke officielt meldt ud endnu, men vi gætter på, at det er samme teknologi, som Volvo EX90 vil byde på.

Se også: Test af Polestar 2

Polestar 3
Førersædet i Polestar 3.

Polestar 3 kommer til næste år

Polestar 3 kan allerede nu forudbestilles nu, men kommer først til næste år. Prisen for en Polestar 3 starter ved 800.000 kroner og den er dermed en noget mere kostbar bil end mærkets anden elbil, den populære Polestar 2.

Polestar 3 har en rækkevidde på op til 610 kilometer og byder på hurtig 250 kW DC-opladning. Med dobbelte elektriske motorer og Performance-pakken yder den 509 hestekræfter.

Læs alt om Polestar 3 her