Polestar 5 får 600 km rækkevidde og utrolig hurtig opladning

Polestar viser for første gang 5'eren frem i dens endelige design. Med 800V-arkitektur og ny batteriteknologi vil Polestar 5 få vanvittig hurtig opladning.

Polestar 5 får 600 km rækkevidde og utrolig hurtig opladning

I juni sidste år afslørede Polestar, at konceptbilen Precept skulle blive til en luksuriøs 4-dørs performance GT med navnet Polestar 5. Nu har Polestar fremvist Polestar 5, som den vil se ud, når den færdige bil ruller ud fra samlebåndet. I samme omgang afsløres det, at den vil have en utrolig hurtig opladning.

Se også: Kommende elbiler

Sådan er det endelige design på Polestar 5

Polestar, der lige nu har Polestar 2 som den eneste elbil på markedet, har flere nye spændende modeller på vej. Polestar 3 er lige om hjørnet, Polestar 4 kommer til næste år og så er der også Polestar 5 og 6, der ligger lidt længere ude i fremtiden.

Polestar 6, der er en sportsvogn og roadster i millionklassen, forventes klar i 2026, mens Polestar 5, en stor sporty og luksuriøs sedan, kommer året inden. Polestar 5 forventes at blive en konkurrent til elbiler som Tesla Model S, Porsche Taycan, Lotus Emeya og flere.

Indtil nu har Polestar 5 været vist frem i et næsten færdigt design, men nu har elbilproducenten endelig vist den flotte og ret futuristiske færdige bil frem. Polestar 5 blev vist frem på Polestar Day i Los Angeles den 9. oktober sammen med Polestar 3, 4 og 6.

Det er dog udelukkende det udvendige design, som Polestar kan vise frem. Interiør kommer senere.

Se billeder og video af Polestar 5 her

Polestar 3, 4, 5 og 6.

Polestar 5 kører 160 km efter 5 minutters opladning

Sammen med frem det færdige design blev også afsløret dens meget hurtige opladning. Polestar 5 er bygget på en ny elbilplatform med 800 volt teknologi og får dertil ny batteriteknologi.

Batteriet, der er udviklet i samarbejde med StoreDot, kan oplades så hurtigt, at den efter kun 5 minutters opladning kører 160 kilometer. Dog er Polestar ikke klar til at sætte et kW-tal på lynopladningen. Der spekuleres dog i, at Polestar 5 vil have omkring 350 kW opladning.

Rækkevidden på Polestar 5 skulle lande på cirka 600 kilometer.

Polestar 5 får to elektriske motorer, der yder 871 hestekræfter og 900 Nm.

Se også: Få den bedste elbilforsikring hos if

Polestar 5 kommer i 2025

Polestar 5 forventes klar til produktion i 2025. En pris på Polestar 5? Skal den kunne konkurrere mod ovenstående alternativer, skal prisen et godt stykke under 1 million kroner.

Se også: Alle specifikationer på Polestar 5