Porsche og HERE bygger realtime trafikadvarselssystem

HERE, Vodafone og Porsche er gået sammen om at udvikle et realtime trafikadvarselssystem, som skal højne sikkerheden på vejen.

Porsche og HERE bygger realtime trafikadvarselssystem

En trio bestående af virksomheder HERE, Vodafone og Porsche har set dagens lys. Det er gået sammen for ultimativt at højne sikkerheden på vejen. Det vil de gøre ved at udvikle et trafikadvarselssystem, der er i realtime advarer og identificerer farlige trafiksituationer – selvfølgelig baseret på 5G-teknologi.

Du kender nok i forvejen de tre virksomheder. HERE er bedst kendt for deres navigationsapp og placeringsdata, Vodafone er verdens største teleselskab målt på omsætning og Porsche behøver vel ingen introduktion.

De tre virksomheder har netop kastet sig ud i en forundersøgelse, hvor de skal undersøge mulighederne og teste funktioner. Målet er at kunne tilbyde en tjeneste, der i realtime holder øje med trafikken og advarer om farer – derved at højne sikkerheden på vejen. Med 5G-teknologi kan de sikre en hurtig og meget præcis realtidsidentifikation og lokalisering af farlige trafiksituationer. På Vodafone 5G Mobility Lab i Aldenhoven tester partnerne for første gang realtidsadvarselssystemet under forhold, der svarer til hverdagssituationer.

Læs også: Porsche Taycan lanceret i billigere udgave

Skal opdage farlige situationer, før føren ser dem

Frem for alt er der fokus på farlige situationeri trafikken, der ikke er synlige eller meget vanskelige at se for billister, f.eks. når udsigten er blokeret af den trafik, der ligger foran.

En farlig situation vil blive opfanget af kamera- og sensorsystemer, som ved hjælp af kunstig intelligens og en meget nøjagtig placering. Herefter vil data blive behandlet og evalueret realtime på vejene gennem Multi-access Edge Computing (MEC) . I form af dedikerede alarmer, der benytter 5G-mobilnetværksteknologi, og en intelligent MQTT (en standard for IM-beskeder), kan dataene derefter straks overføres til billister, der rejser direkte mod faren.

For at opdage farlige situationer foran bruges Live Sense SDK fra HERE Technologies sammen med et kort i HD og positioneringsteknologi. Integreret i enheder med frontvendte kameraer bruger dette system computersyn og kunstig intelligens til at identificere objekter og ændringer i andre trafikanters adfærd eller vejforhold, der kan føre til, at farlige situationer opstår. I mange tilfælde finder databehandling sted i centraliserede cloud computing-centre, hvilket gøres muligt med den lille forsinkelse på 5G-teknologien.

Læs også: Det nye Apple Maps planlægger ruten i elbil

realtidsadvarselssystem
Advarselssystemet reagerer i realtid, hvor det advarer samtlige billister om en potentiel fare.

“Hvis biler advarer hinanden om farer i realtid, kan menneskeliv reddes,” sagde Michael Reinartz, der er direktør for innovation i Vodafone Tyskland. “5G og databehandling på vejene hjælper med at overføre advarsler til billister uden forsinkelse og gør trafikken på vejen endnu mere sikker.”

HERE Technologies, Porsche og Vodafone planlægger yderligere at optimere realtidsadvarselssystemet og evaluere dets potentiale i daglig brug. Yderligere test udføres forskellige steder under forskellige forhold.

Læs også: Nyheder om elbiler