Salget af elbiler voksede med 160 procent i første kvartal

Elbiler og plug-in hybrider er umådeligt populære i forhold til fossilbiler, viser en ny rapport. I årets første kvartal er salget steget med 160 procent.

Salget af elbiler voksede med 160 procent i første kvartal

Der er stor interesse for elbiler og plug-in hybridbiler, viser nyeste tal i en rapport fra Canalys. Her får man et indblik i salget i første kvartal af 2021, hvor salget af elbilerne er vokset med 160 procent, hvor Europa og Kina er mest til de batteridrevne køretøjer. Her kigger vi også nærmere på top 5 producenter af elbiler.

Rapporten fra Canalys viser, at væksten i salget af elbiler (både ren el og plug-in) langt oversteg fossilbilerne. Fossilbilerne gik globalt frem med 26 procent, hvor elbilerne imponerede med 160 procent.

Læs også: Senest i 2035 er det slut med salg af benzin- og dieselbiler i EU

Elbiler er populære i Europa

Så på et samlet globalt plan er elbilerne altså i stor vækst, men der er alligevel stor forskel på, hvor der sælges flest af dem. De største markeder for elbiler findes man i Europa og Kina. 40 procent af dem sælges i Europa og 47 procent i Kina. I USA er det kun 10 procent og resten af verden 3 procent. I USA blev der kun solgt 200.000 elbiler i første kvartal af 2021. I Europa blev der til sammenligning solgt 1 million elbiler.

Elbiler salg Q1 2021
Salget af elbiler Q1 2021

De fem største producenter af elbiler

De fem største producenter af elbiler er Tesla, Volkswagen, SGMW, BMW og Stellantis. Tesla har en markedsandel på 15 procent, hvor Volkswagen er tæt på med 13 procent. SGMW består af mærkerne SAIC, GM og Wuling, som samlet har 11 procent markedsandel. Herefter er det BMW med 6 procent og Stellantis (Citroën, DS Automobiles, Opel, Peugeot, Vauxhall, Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Dodge, Fiat, Jeep, Lancia og Maserati) også med 6 procent.

Læs også: Nobelprisvinder: Apple vil løfte sløret for elbil-projekt i år