Nobelprisvinder: Apple vil løfte sløret for elbil-projekt i år

Apple Car er på vej. Nobelprisvinderen Akira Yoshino mener, at Apple vil annoncere en eller anden form for initiativ til elbiler inden udgangen af 2021.

Nobelprisvinder: Apple vil løfte sløret for elbil-projekt i år

Det kunne tyde på, at Apple inden slutningen af 2021 vil løfte sløret for Project Titan, populært kendt som Apple Car, som skulle være techvirksomhedens første elbil. Sådan vil det i hvert fald gå, hvis man spørger Akira Yoshino.

Akira Yoshino er nobelprisvinder og lidt af en pioner inden for batteriteknologi. Han var nemlig manden, der fremstillede verdens første sikre, produktions-bæredygtige lithium-ion-batteri – som er den type batteri, der i dag anvendes i tæt på alle batteridrevne elektroniske enheder. Og Yoshino føler sig altså overbevist om, at Apple kan annoncere en eller anden form for elbil eller elbil-teknologi inden udgangen af 2021.

Yoshino kom med denne forudsigelse i et nyligt interview med Reuters med fokus på batteriteknologi. Yoshino, der er æresmedarbejder i den japanske kemikalievirksomhed Asahi Kasei, vandt Nobelprisen i kemi i 2019 for sit arbejde med lithium-ion-batterier.

Læs også: Rygte: Apple på jagt efter nye samarbejdspartnere til Apple Car

“Hold øje med Apple”

I interviewet fortalte Yoshino, at techbranchen mere og mere fokuserede på mobilitet, og fremhævede der specifikt Apple, som han mener går hen og overrasker branchen. Helt specifikt sagde han “Dem, man skal holde øje med, er Apple. Hvilken slags bil ville de annoncere? Hvilket slags batteri? De vil nok gerne være med omkring 2025. Hvis de gør det, tror jeg, at de skal annoncere noget inden udgangen af dette år. Det er bare min egen personlige hypotese.”.

Apple har angiveligt arbejdet på et bilinitiativ under kodenavnet Project Titan siden 2014. Forsøget har været plaget af omstruktureringer og ændringer i retning. Nu siges Apples bilprojekt igen at være fokuseret på at skabe et selvkørende el-køretøj.

Tidligere i 2021 var virksomheden angiveligt i forhandlinger med koreanske bilproducenter om at fremstille “Apple Car”. Disse samtaler er sidenhen afsluttet, men en rapport tidligere i august antydede, at virksomheden tog kontakt til producenter af EV-komponenter.

Læs også: Hvordan bliver Apple Car? Her er vores bud på Apples elbil

Et stort team arbejder på Apple elbil

Det er et ret imponerende team, som Apple har sat på Project Titan. Vi har tidligere BMW-diretør Ulrich KranzDr. Manfred Harrer fra Porsche og John Giannandrea, som er tidligere chef for Siri hos Apple og ekspert i kunstig intelligens. Senest er det Apples egen Kevin Lynch, der angiveligt også er kommet på Project Titan. Lynch er en af personerne bag Apple Watch.

Apple kunne begynde at producere en “Apple Car” i 2024, hvor vi sandsynligvis vil se en lancering i 2025.

Læs også: Apple CarPlay eller Android Auto – hvad er bedst?

Seneste tilføjelse i sagen

Siden vi bragte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. Efterfølgende d. 26/8/2021 bragte vi sagen; Apple CarPlay eller Android Auto – hvad er bedst? – Klik her. De seneste nyhedsartikler om temaet “Apple” finder du her..