Apple ansætter Teslas direktør for Autopilot-soft

Christopher ”CJ” Moore har været chef for Teslas Autopilot Software - han er nu hyret af Apple til at arbejde med software til selvkørende biler.

Apple ansætter Teslas direktør for Autopilot-soft

Apple er meget tys-tys omkring deres forsøg på at udvikle en selvkørende bil, men ifølge Bloomberg er deres seneste træk at ansætte en nøgleperson fra en af deres største konkurrenter. Det siges, at Apple har ansat Christopher ”CJ” Moore, der har været chef for Teslas Autopilot Software siden 2019, og har været ansat hos Tesla siden 2014.

Apple trapper op på bilsoftware

Moore har endnu ikke opdateret sin LinkedIn-side med den slags nyheder, men Bloomberg hævder, at han også skal arbejde med software hos Apple og at han skal arbejde under Stuart Bowers. Som Moore har Bowers arbejdet som chef for Teslas Autopilot-afdeling, indtil han stoppede i 2019.

Musk overdriver selvkørende teknologi

I maj måned var Moore en af de ansatte, der fortalte California Department of Motor Vehicles, at Musk overdrev bilproducentens tidsplan for selvkørende biler. Ved en konferencesamtale med den californiske myndighed sagde han, at Musks udtalelser om, at Level 5 af selvkørende teknologi var på trapperne, ikke ”matchede ingeniørvirkeligheden”.

Musk har sagt, at Teslas teknologi snart kan fungere helt uden menneskelig indblanding. På nuværende tidspunkt er selskabet stadig kun på Level 2 af selvkørende teknologi, hvor en fører stadig skal have hænderne på rettet. Moore blev indkaldt som vidne i en retssag omhandlende et dødsfald i en Autopilot-ulykke i Florida i 2019.

Dokumenterne fra retssagen afslørede tidligt i oktober, at Moore allerede havde forladt Tesla.

Se også: Sådan fungerer selvkørende teknologier

Apple hyrer løs af Tesla-ansatte

Moore og Bowers er blot to af de tidligere Tesla-ansatte, Apple har ansat til deres bilafdeling.

Udover de to har de også ansat Michael Schwekutsch, der tidligere var VP for Engineering hos Tesla og arbejdede med drivværker, samt Steve MacManus, der også har været VP for Engineering hos Tesla.

Se også: Nyheder om selvkørende biler

Historien efterfølgende

Redaktionen følger op med den seneste udvikling om emnet. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 3/11/2021 kørte vi sagen om Her kommer der nye Tesla Superchargere i Danmark – Den videre beretning kan læses her. Og der er sket meget siden. Klik her for at læse seneste nyt om temaet..