Er Tesla den bedste elbil?

Er det en Tesla, du skal vælge, eller er konkurrenternes elbiler lige så gode eller bedre? Læs om Tesla laver de bedste elbiler på markedet lige nu.

Er Tesla den bedste elbil?

Vil du gerne skifte til elbil har du med stor sandsynlighed Tesla med i dine overvejelser. Med store prisnedsættelser på Model 3 og Model Y er de to Teslaer hurtigt blevet de to mest solgte elbiler i Danmark. Men er Tesla overhovedet det bedste valg af elbil? Det får du svaret på herunder.

Se også: Sammenlign priser på elbiler

Hvad er godt og dårligt ved Tesla?

Danskerne er vilde med Teslaer. De to billigste modeller fra elbilproducenten, Model 3 og Model Y, har været nogle af de mest solgt biler overhovedet i Danmark siden årsskiftet. Det skyldes i høj grad, at der har været store prisfald på de to elbiler, der – i kombination med mærkets brandværdi herhjemme – har fået mange danskere til at købe en af de to elbiler.

Mobilsiden.dk har testet 31 elbiler og prøvekørt en lang række af de allernyeste modeller, herunder flere modeller fra Tesla. Vi tester elbilerne i en hel uge, hvor de grundigt bliver gennemgået med lys og lygte, og hvor de erstatter vores egne privatbiler.

Det hele ender ud i en stor og grundig test af hver elbil, hvor vi bedømmer dem efter 10 kvalitetsparametre.

Når det kommer til Tesla, er der både fordele og ulemper. Først og fremmest er prisen på Teslas elbiler meget attraktiv. En Model 3, en sedan i mellemklassen, starter ved 329.900 kroner, hvilket konkurrenterne ikke kan matche i den klasse.

Derudover er elbiler fra Tesla meget effektive og kører langt på en opladning. De har ligeledes plug & charge-adgang til Teslas store netværk af Supercharger-lynladere i hele verden, hvilket gør den lange køretur mere bekvemmelig.

Se flere fordele ved elbiler fra Tesla her

Men der er også ulemper ved Tesla. Godt nok kommer Teslaer med masser af standardudstyr, men der er hverken Android Auto, Apple CarPlay, en førerskærm eller et 360 graders kamera. Derudover er byggekvaliteten og materialerne ofte skuffende, når man sammenligner med konkurrenternes.

Se flere ulemper ved elbiler fra Tesla her

Skal du købe en Tesla?

Som du kan læse herover, er der fordele og ulemper ved elbiler fra Tesla. Her skal man dog huske på, at alle elbiler har fordele og ulemper, og ingen bil er perfekt. Så er Tesla den bedste elbil?

Man får meget elbil for pengene hos Tesla. Model 3 og Model Y er nogle af mest rummelige biler i klassen, har stort udvalg af inkluderet udstyr, stor og flot infotainmentskærm, har lang rækkevidde og hurtig opladning til prisen.

Vægter du ting som byggekvalitet, interiør, Android Auto/Apple CarPlay, førerskærm, billig forsikring og funktioner som head-up display højt, skal du undgå at købe Tesla.

Vi anbefaler altid, at man tager sig tid til at prøve forskellige elbiler. Du bør selvfølgelig prøvekøre en Tesla, men du (og familien) bør også testkøre elbiler fra andre mærker. På den måde kan I lettere vælge den helt rigtige elbil til jer.

Se også: Bedst i test elbiler