Model Y stiger i pris: Slut med billige Teslaer?

Prisen på Danmarks mest populære elbil, Tesla Model Y, er netop sat op. Er det for sent, hvis man vil have en billig Tesla?

Model Y stiger i pris: Slut med billige Teslaer?

Tesla Model Y er for tredje måned i træk den mest solgte elbil i Danmark. Teslas elbiler blev ekstremt populære, da bilproducenten satte priserne ned i januar med op til 27 procent. Og måske skulle man have reageret hurtigere, for nu sætter Tesla prisen op på Model Y.

Se også: Tjek elbiler Bedst i Test

Tesla Model Y stiger 7.500 kroner i pris

Det første prisfald på Model Y var på mere end 100.000 kroner, efterfulgt af flere mindre prisfald – også på Model 3 samt topmodellerne Model S og Model X.

Prisfaldende har betydet, at mange danskere har kastet penge efter en Tesla, hvor specielt Model Y er populær. Model Y blev den bedst sælgende bil i Danmark i både februar, marts og april. I marts blev der leveret intet mindre end 3.203 styk Model Y.

Men nu skal det være slut med prisfald på Model Y i denne omgang. Tesla har nemlig hævet prisen på to varianter af Model Y, nemlig den billigste og den med længst rækkevidde.

Model Y koster nu fra 382.490 kroner og Model Y Long Range fra 440.990 kroner. Det er en prisstigning på 7.500 kroner på begge varianter af Model Y. Prisen på Model Y Performance er uændret.

Kommer der ikke flere prisfald på Tesla?

Betyder ovenstående, at billige priser på Teslas elbiler er noget der hører fortiden til? Vil priser blive ved med at stige? Nej, det betyder nærmere, at man aldrig helt kan regne med prisen for en ny Tesla.

Tesla justerer hele tiden priserne efter udbud og efterspørgsel og ikke mindst priserne på produktionen af bilerne. Der vil derfor løbende være både prisfald og prisstigningerne på Teslaer.

Der er dog en billigere Teslaer på vej. Tesla arbejder på nye varianter af Model 3 og Model Y, der med ny produktionsmetode skal give færre omkostninger og dermed billigere elbiler.

Derudover er Tesla også på vej med en ny billigere model, der kan koste helt ned til 212.000 kroner.

Se også: If har lave priser på elbilforsikringer