Ny Tesla Model Y på vej – se de første billeder

Verdens mest solgte elbil kommer snart i en ny udgave. Se de første billeder af den nye Tesla Model Y, der henter designinspiration fra Model 3.

Ny Tesla Model Y på vej – se de første billeder

En ny Tesla Model Y “Juniper” forventes lanceret næste år. Nu er de første billeder af den tophemmelige kommende Tesla Model Y dukket op.

Se også: Sammenlign bedømmelse, specifikationer og priser på elbiler

Tesla Model Y får stor overhaling

Godt nok er Tesla Model Y verdens mest solgte elbil, men den trænger til en opdatering af designet, interiøret og kvaliteten, for at kunne hamle op med de mange nye konkurrenter.

Den nuværende Tesla Model Y blev lanceret tilbage i 2020 og trænger gevaldigt til en overhaling. Nu får vi de første beviser på, at den nye Tesla Model Y er under udvikling.

Som man kan se på billederne er der store ændringer og designet er tydeligvis inspireret af den nye Model 3 Highland. Man ser ambientbelysning i dørene og en lavere front. Man kan derfor også forvente, at selve kvaliteten og køreoplevelsen får en overhaling i stil med den nye Model 3, der viser en betydelig fremgang i materiale- og byggekvalitet for Tesla.

Den nok mest spændende detalje er en LED-lysstripe på bagsmækken, der oplyser Tesla-logoet.

Se også: Priser og leasing af Tesla Model Y

Se også: Priser og specifikationer på alle elbiler fra Tesla

Tesla har brug for en ny Model Y

Den administrerende direktør for Tesla har selv sagt, at de forventer en nedgang i salget i år. Det er blandt på grund af en mangel på nye elbilmodeller. En opdateret Model Y kan være lige det, Tesla har brug for at bevare sin dominans på markedet for elbiler.

Konkurrenterne har nemlig haft fokus på at lave konkurrenter til Model Y, netop på grund af dens store popularitet. Derfor er der en overflod af rummelige og prisoverkommelige elektrsiek familie-SUV’er på markedet i dag. Blandt de nyere konkurrenter er Xpeng G6 og Onvo L60 fra NIO.

Se også: Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Prisfald på Model Y

Den nye Tesla Model Y kommer ikke i 2024, har Elon Musk allerede afsløret. Den forventes derimod lanceret i løbet af 2025. Inden introducering af den nye Model Y vil Tesla sandsynligvis rydde op i lageret af gamle Model Y, som forventes at få endnu et prisfald.

Der vil altså være mulighed for at købe en Model Y på udsalg, hvilket er noget mange sandsynligvis vil blive fristet af. På trods af fire år på bagen er Tesla Model Y nemlig stadig Danmarks, og ikke mindst verdens, mest solgte elbil.

Se også: De billigste elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
De 5 bedste elbiler til familien
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Bedste ladeløsning til erhverv
Guide til god stil, når du oplader din elbil
Sådan passer du bedst på elbilens batteri