Tesla: Er trådløs opladning af elbilen fremtiden?

Vil man kunne oplade trådløst på fremtidens Supercharger-ladestation? I hvert fald ejer Tesla nu en af de ledende producenter inden for trådløs opladning.

Tesla: Er trådløs opladning af elbilen fremtiden?

Der er flere fordele ved trådløs opladning af elbiler, og flere bilproducenter udforsker teknologien. Dog har ingen af dem endnu satset helhjertet på det. Det kunne dog tyde på, at Tesla er på vej med trådløs opladning.

Se også: Kommende elbiler fra Tesla og andre bilmærker

Tesla opkøber trådløs opladningsproducent

Besøger man i dag hjemmesiden for den tyske virksomhed Wiferion, står der nu i bunden således: “© Tesla Engineering Germany GmbH 2023”. Med andre ord har Tesla nu opkøbt Wiferion.

Men hvem er Wiferion egentlig? Wiferion laver forskellige typer opladning, men har fokus på trådløs opladning. Og det er angiveligt netop deres ekspertise inden for trådløs opladning, som Tesla var ude efter.

Tesla har tidligere sagt, at trådløs opladning kunne få et gennembrud i 2025/2026, og med opkøbet af Wiferion begynder det at ligne noget.

Se også: Find billigste ladeboks til hjemmet

Trådløs Supercharger

Det er endnu ikke klart, hvordan eller hvornår Tesla vil at begynde at anvende Wiferions trådløse opladningsteknologi, men vi kan gå ud fra, at den vil blive brugt til deres biler på et tidspunkt i fremtiden.

Man kunne forestille sig Supercharger-ladestationer med mulighed for både kablet og trådløs opladning. Den kablede vil sandsynligvis være billigere, mens den trådløse har en praktisk fordel.

Men trådløs opladning kan også være en mulighed i hjemmet. Her skal man blot parkere bilen i garagen, hvorfor opladning automatisk går i gang.

Se også: Tesla sagsøgt for vildledende estimater af rækkevidde

Fordele og ulemper ved trådløs opladning af elbil

Der er både fordele og ulemper ved trådløs opladning. Den store fordel er det praktiske ved det, for man skal ikke længere slæbe rundt på lange og tunge kabler.

I stedet kan man parkere på en opladningsplade, hvorved opladningen automatisk går i gang.

Man må dog forvente, at den trådløse opladning ikke er helt så hurtig som den kablede. En anden ulempe er, at der er et større spild af energi ved trådløs opladning.

Andre virksomheder der udvikler trådløse opladningssystemer har dog fortalt, at det er muligt at opnå et meget lille spild af energi ved trådløs opladning af en elbil.

Se også: Hvad dækker en elbilforsikring?