Tesla lancerer ny Model Y med længere rækkevidde

Danskernes foretrukne elbil, Tesla Model Y, er kommet i en ny og fjerde variant med lang rækkevidde. Se dansk pris på den nye Tesla Model Y Long Range med baghjulstræk.

Tesla lancerer ny Model Y med længere rækkevidde

Den populære Tesla Model Y er torsdag blevet introduceret i en ny variant i Danmark med baghjulstræk og længere rækkevidde. Vi tager her et kig på opgraderingerne i den nye variant af Model Y og danske priser på den.

Se også: Sammenlign priser, specifikationer og kvalitet på elbiler

Tesla Model Y med 600 km rækkevidde

Tesla oplyser ikke, hvilket type batteri der sidder i den nye Model Y Long Range med baghjulstræk, og hvor høj kapaciteten på batteriet er. Der er dog al mulig grund til at tro, at det er samme batteri som i den firehjulstrukne udgave med lang rækkevidde: Altså et NCM-batteri med en bruttokapacitet på 78,1 kWh og en nettokapacitet på 75 kWh.

Med kun en enkelt elektrisk motor på baghjulene opnår man en højere effektivitet, og dermed længere rækkevidde.

“Model Y Long Range med baghjulstræk placerer sig midt imellem vores billigste Model Y og versionerne med firehjulstræk, og den er konstrueret til at tilbyde maksimal rækkevidde til en endnu mere tilgængelig pris. Dens enkelte motor kombineret med en energitæt batteripakke, varmepumpe som standard og dæk med lav modstand maksimerer effektiviteten (14,9 kWh/100 km), og sætter en ny benchmark for omkostninger per kilometer på markedet for elektriske SUV’er,” oplyser Tesla i en pressemeddelelse.

Model Y Long Range med baghjulstræk har en rækkevidde på 600 kilometer (WLTP), hvor basismodellen har 455 kilometer. Long Range med firehjulstræk kører 533 kilometer, og man får derfor 67 kilometer ekstra i den nye variant.

Tesla oplyser desuden, at selskabet har en gennemsnitspris for at lynlade på Teslas Superchargere på 2,10 kroner per kWh. Med den nye og mere effektive Model Y kan man dermed oplade elbilen og køre 80 kilometer om dagen til og fra arbejde og bruge kun omkring 125 kroner om ugen på elektricitet.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Mere end rækkevidde for pengene

Lige som basismodellen af Model Y har den ny variant baghjulstræk – blot med et større batteri. Men man får mere end blot et større batteri, hvis man vælger denne variant.

Den nye Model Y Long Range med baghjulstræk er nemlig også udstyret med en kraftigere elektrisk motor med større ydeevne. Hvor basismodellen accelerer fra 0-100 km/t på 6,9 sekunder, gør den nye Long Range det på 5,9 sekunder. Tophastigheden er den samme.

Tesla oplyser ydeevnen på denne variant.

Se også: Alle elbiler fra Tesla i Danmark

Nye priser på Tesla Model Y

Hvad koster den nye Model Y Long Range med baghjulstræk? Prisen lyder på 384.990 kroner, hvilket er en besparelse på 25.000 kroner i forhold til Long Range med firehjulstræk.

I forbindelse med introduktionen af den nye Tesla Model Y Long Range med baghjulstræk har Tesla ikke ændret priserne på nogen af de tre andre varianter.

De blev dog justeret tilbage til den 23. februar, hvor basismodellen blev 15.000 kroner dyrere, mens Model Y med lang rækkevidde og firehjulstræk blev 17.000 kroner dyrere. 22. marts hævede Tesla prisen på Model Y Performance med 10.000 kroner – sandsynligvis forud for introduktionen af den nye Model Y Long Range med baghjulstræk.

Se også: De bedste elbiler i Danmark lige nu

De aktuelle priser på Tesla Model Y er dermed som følger:

Mærke Rækkevidde (WLTP) Ny pris
Model Y Baghjulstræk 455 km 359.990 kr.
Model Y Long Range Baghjulstræk (ny) 600 km 384.990 kr.
Model Y Long Range Firehjulstræk 533 km 409.990 kr.
Model Y Performance 514 km 439.990 kr.

Se også: De billigste elbiler på vejene i Danmark

Vi anbefaler:
Bedste ladeløsning til hjemmet

Test og anmeldelser af elbiler i Danmark
Her er de absolut billigste elbiler på de danske veje