Tesla opgiver helt ny billig elbil

Tesla skulle angiveligt helt have droppet lille ny til omkring 200.000 kr. I stedet satses der på skrapede varianter af Model Y og Model 3.

Tesla opgiver helt ny billig elbil

Det ser ikke ud til, at der lanceres en helt ny kompakt og billigere elbil fra Tesla. I stedet satses der på de nuværende modeller i skrabede udgaver.

Se også: Sammenlign bedømmelse, specifikationer og priser på elbiler

Ingen ny elbil fra Tesla til 200.000 kr.

Tesla vil have billigere elbiler i deres sortiment, men du skal hverken forvente nye modeller eller den lovede pris fra 25.000 dollars.

Da Tesla annoncerede sin plan for sin 4680-battericelle, strukturel batteripakke og unboxed-produktionsproces, sagde bilproducenten, at en kombination af disse teknologier ville gøre det muligt for Tesla at lancere en elbil til 25.000 dollars – cirka 200.000 kr.

Der skete dog en ændring af planen tidligere i år, og nu er den tidligere lovede pris uopnåelig.

Administrerende direktør Elon Musk besluttede, at Tesla skulle satse endnu mere på AI og selvkørende teknologi, primært gennem den kommende Robotaxi, som er et dedikeret selvkørende køretøj.

Se også: Priser og leasing af Tesla Model Y

Med offentliggørelsen af indtjeningen for 2. kvartal 2024 delte Tesla en opdatering af disse planer, gentog de kommende mere overkommelige modeller og fremskyndede tidslinjen til første halvdel af 2025:

“Planerne for nye køretøjer, herunder mere overkommelige modeller, er fortsat på rette spor med henblik på produktionsstart i første halvdel af 2025. Disse køretøjer vil bruge aspekter af den næste generations platform såvel som aspekter af vores nuværende platforme og vil kunne produceres på de samme produktionslinjer som vores nuværende køretøjslinje.”

Se også: Priser og specifikationer på alle elbiler fra Tesla

Fortsætter med Model 3 og Model Y

I stedet for en rygtet Model 2 til omkring 200.000 kr. på en helt ny platform planlægger Tesla, at lave nye modeller baseret på Model 3 og Model Y.

Disse to nye billigere elbiler forventes at være varianter Model 3 og Model Y, men ikke til den tidligere nævnte pris på 25.000 dollars. Tesla’en til 200.000 kr. bliver altså ikke til noget i denne omgang.

Se også: Disse elbiler kommer i 2024, 2025 og 2026

Et presset Tesla

Tesla seneste regnskab viser, at overskuddet er faldet med 45 procent. Tesla har de seneste to kvartal solgt færre biler og måtte i en sparerunde tidligere i år sige farvel til tusinder af medarbejdere, og skruede ned for nye projekter og udvidelsen af Supercharger-netværket.

På samme tid viser den kinesiske elbilproducent BYD og andre kinesiske bilproducenter en stærk salgsvækst.

Se også: De billigste elbiler i Danmark

Vi anbefaler:
De 5 bedste elbiler til familien
Derfor skal du lease en elbil i stedet for at købe den
Bedste ladeløsning til erhverv
Guide til god stil, når du oplader din elbil
Sådan passer du bedst på elbilens batteri