Undersøgelse: Tesla-bilister er involveret i flest bilulykker

En undersøgelse viser, at biler af mærket Tesla er involveret i flest bilulykker. Førere af Tesla var indblandet i over 23 ulykker pr. 1.000 bilister.

Undersøgelse: Tesla-bilister er involveret i flest bilulykker

Tesla har det med at prale med deres høje sikkerhed, avanceret selvkørende teknologi og mange sikkerhedsfunktioner i bilerne. Dog slår en undersøgelse nu fast, at dem der kører Tesla er involveret i flest ulykker.

Se også: Priser, privatleasing og bedømmelser på elbiler

Mere end 23 ulykker per 1.000 Tesla-bilister

Godt nok er biler af mærket Tesla, ifølge Euro NCAP, blandt de sikreste, hvis man kigger på deres crashtest og sikkerhedstest. Her er Model Y og Model S placeret som d to sikreste elbiler testet i 2022 og har begge fået udmærkelsen “Best in Class 2022”.

Om det er bilerne eller førerne skal vi ikke afgøre, men flere undersøgelser konkluderer, at Tesla er involveret i flest ulykker. Det samme viste en undersøgelse fra 2020 af danske forsikringsselskaber og en rapport fra amerikanske myndigheder fra 2022.

Nu er der kommet en ny undersøgelse fra det amerikanske forsikringsselskab LendingTree, der brugte forsikringsdata til at undersøge, hvilket bilmærker der oftest var forbundet med bilulykker.

Her topper Tesla igen med mere end 23 ulykker per 1.000 bilister. Mere præcist er det 23,54 ulykker per 1.000 bilister. Det er meget mere end flere andre bilmærker, som har vi har hjemme i Danmark.

Forsikringsselskabet fortæller i rapporten, at det er svært at fastslå, hvorfor visse bilmærker har en højere ulykkesfrekvens end andre. Der er dog noget, der tyder på, at visse biltyper tiltrækker mere risikable bilister end andre.

Se også: Test, bedømmelse og anmeldelse af elbiler

Færrest ulykker i Ford, Volvo og Mercedes

Færrest ulykker er der i bilmærkerne Pontiac, Mercury og Saturn, hvor der er under halvt så mange ulykker sammenlignet med Tesla. Det er dog ikke bilmærker, som vi normalt ser på vejene i Danmark.

På en 16, 17 og 18. plads finder man derimod Mercedes, Volvo og Ford, der henholdvist har 15.06, 14,96 og 14,33 ulykker per 1.000 bilister. Som man kan se er dette langt under de mere end 23 ulykker per 1.000 bilister i Tesla.

Tæt på disse bilmærker er også Nissan, Kia, Audi og Hyundai.

Se også: Kommende elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Flest spritbilister i BMW’er

Undersøgelsen fra forsikringsselskabet har også kigget nærmere på spritbilister og hvilke biler de kører. Her skulle der åbenbart være flest spritbilister i BMW – og langt flere end i de andre mærker.

Der er 3,13 spritbilister per 1.000 BMW-bilister, hvilket er næsten dobbelt så mange som 2. pladsen i undersøgelsen (RAM). Færrest finder man i Mitsubishi og Volvo med 0,89 og 0,92 per 1.000 bilister.

Se også: De bedste prisfornuftige elektriske familiebiler i Danmark

Vi anbefaler:
Hvilke elbiler er Bedst i Test?
Her er de billigste elbiler i landet
Hvilken forsikring af elbil er den bedste?