Test, bedømmelse og pris på Cupra Raval

Cupra Raval er en kommende elektrisk hatchback og bybil med et sporty design, lang rækkevidde og attraktiv pris. Vi varmer op til test af Cupra Raval.

Test, bedømmelse og pris på Cupra Raval

I løbet af næste år vil Cupra udvide sortimentet af elbiler med Raval, der bliver den mindste og billigste fra det spanske bilmærke.

Som optakt til kommende test af Cupra Raval tager vi her et nærmere kig på den.

Se også: Alle elbiler fra Cupra i Danmark

Kort om Cupra Raval

Cupra Raval er en lille elbil med et sportsligt design til en forventet overkommelig pris. Den lille bybil kan meget vel blive et stort hit herhjemme, hvor Cupras biler er ret så populære.

Raval bliver den næste elbil fra Cupra, som forventes lanceret senere i år eller i starten af 2025. Cupra har i forvejen elbilerne Born – en hatchback og mindre familiebil – og Tavascan – en SUV og familiebil.

Raval bliver den mindste i Cupras elbilsortiment med en længde på kun 4,03 meter. Den er baseret på Volkswagens MEB Small platform, der også anvendes til søsterbilen Volkswagen ID.2.

Se også: Alle elbiler i bybil-klassen i Danmark

På trods af dens kompakte størrelse har Raval lovende specifikationer. Her kan fremhæves en rækkevidde på op til 440 km, hvilket er langt for en elektrisk bybil. Batteripakken forventes at komme i to størrelser, 38 og 56 kWh. DC-hurtigopladning vil muliggøre 10 til 80 procent opladning på ned til 20 minutter med en maksimal opladningskapacitet på 125 kW.

Cupra lover en ydeevne på 166 kW/222 hk, som giver den lille sporty elbil en 0-100 km/t tid på 6,9 sekunder. Der kan senere komme en Raval VZ med 250 kW/340 hk.

Designet vil være inspireret af konceptbilen UrbanRebel Concept, som du kan se billeder af nedenfor.

Se også: Priser, specifikationer og billeder af Cupra Raval

Konklusion på test af Cupra Raval

Er Cupra Raval den bedste elektriske bybil? Det kan vi ikke svare på endnu, men Raval ser meget lovende ud.

Vi er ikke klar med en test endnu, men siden her blive opdateret med testresultat for Cupra Raval, hvor du vil kunne se dens samlede bedømmelse samt fordele og ulemper ved denne elbil.

Du vil også kunne se en vejledende pris og de mest oplagte alternativer til den.

Cupra forventes at være klar med Raval i starten af 2025.

Se også: Disse elbiler klarer sig bedst i test

Alternativer til Cupra Raval

Vi ser frem til at teste Cupra Raval, der vil være en af de billigste elbiler i Danmark. Blandt alternativerne i prisklassen er elbiler som Citroën ë-c3Mazda MX-30, MG4 Electric og de kommende Hyundai Inster, Renault 5 og Skoda Epiq. Dog er billige elbiler som BYD Dolphin Mini og Leapmotor T03 også på vej til Danmark.

Se også: De billigste elbiler i Danmark

Billeder af Cupra Raval