Top 10 elbiler i maj: Skoda Enyaq iV tog førertrøjen

Elbilerne var populære i maj måned, hvor Skoda Enyaq iV var den mest solgte. Her får du overblik over de 10 mest populære elbiler i maj måned.

Top 10 elbiler i maj: Skoda Enyaq iV tog førertrøjen

Bilindustrien er stadig presset med mangel på komponenter og leveringstiderne er derfor langt fra optimale. Og det er noget der tydeligt har påvirket salget af biler i Danmark i maj måned, hvor der er indregistreret 22,9 procent færre. Nyeste tal fra De Danske Bilimportører viser dog, at elbilerne fortsat er meget populære. Her giver vi et overblik over de ti mest populære elbiler i maj.

Næsten dobbelt så mange elbiler

Selvom det samlede bilsalg faldt fra 76.225 i samme måned sidste år til 58.741 i år, viser forbrugerne stadig større interesse for de grønne biler. Selvom elbilerne er i største mangel på komponenter, er der sket en stor stigning i nyregistreringer af netop dem. Sidste år blev der indregistreret 1.152 elbiler, hvor vi i maj i år ser tæt på en fordobling, til 2.201 elbiler. Der er rigtig stor efterspørgsel på elbiler hos danskerne, hvilket betyder at bestanden stiger hastigt. Elbiler har stået for 16,3 procent af det samlede salg i maj, skriver De Danske Bilimportører.

Se også: Test af elbiler

Top 10 elbiler i maj 2022

Så hvilke elbiler endte med at blive de mest populære i maj 2022? Det kan du få overblik over nedenfor:

  1. Skoda Enyaq iV
  2. Audi Q4 e-tron
  3. Polestar 2
  4. Ford Mustang Mach-E
  5. Hyundai Kona Electric
  6. Kia Niro EV
  7. Volkswagen ID. 3
  8. Volkswagen ID. 4
  9. Kia EV6
  10. Peugeot e-208

Elbilerne i top tre (Skoda, Audi og Polestar) var de langt mest populære i maj måned, hvor der blev indregistreret henholdsvist 279, 224 og 216 styk. Derfra ses et større fald til 103 indregistreringer af Ford Mustang Mach-E.

Kommende elbiler i 2022

Der er flere spændende elbiler på vej i den nærmeste fremtid. Vi har Toyotas første elbil, bZ4X, der præsenteres i denne måned, Skoda Enyaq Coupé, Polestar 3, Fisker Ocean, Nissan Ariya, MG MG5, Renault Megane E-Tech, Subaru Solterra, VW ID.5, VW ID.Buzz, BMW iX1 og mange flere.

Se også: Seneste nyt om elbiler