Alt om Polestar 3 – hvad vi ved om den elektriske SUV

Når Polestar 3 bliver lanceret senere i år bliver den bilmærkets første SUV. Her er alt vi ved om designet, Specifikationer, rækkevidde og lancering af Polestar 3.

Alt om Polestar 3 – hvad vi ved om den elektriske SUV

Svenske Polestar har som mål at tidoble tidoble salget af deres elbiler i 2025. Indtil videre har de haft stor succes med deres første elektriske bil, Polestar 2, men der skal flere biler til hvis de skal opnå deres mål. Den næste elbil fra Polestar er en rummelig familievenlig SUV, der allerede nu har fået navnet Polestar 3. I denne artikel kigger vi nærmere på hvad vi kan forvente os af Polestar 3, og dækker seneste rygter om design, specifikationer, rækkevidde, ydeevne og bæredygtighed og meget mere.

Se også: Test og anmeldelse af Polestar 2 2022

Polestar 3 – en SUV til hele familien?

Der er store forventninger til Polestar 3, når den præsenteres for verden. Polestar 3 bliver den første bil fra producenten, der skal bygges på amerikansk grund. Grunden til dette er for at nedbringe leveringstiden, miljøbelastningen og prisen for de amerikanske kunder. Polestar 3 til europæiske kunder vil stadig blive bygget på Volvo/Polestar-fabrikken i Kina.

Indtil videre har Polestar lanceret to biler: Polestar 1, en plug-in hybrid og Polestar 2, en ren elektrisk bil. Den næste, Polestar 3, bliver en SUV, hvor der er plads til hele familien. Den vil nemlig blive bygget på en ny platform (SPA2-platformen), der også skal bruges til den kommende store elektriske Volvo XC90.

Med denne nye platform bygget til elektriske biler er der flere fordele, for eksempel et helt fladt gulv, der vil give bedre kabineplads. Polestar 3 vil have større akselafstand, større hjul, kortere udhæng og et større opbevaringsområde mellem forsæderne end en tilsvarende forbrændingsmotor-SUV. Med disse ændringer kan man altså forvente en elbil, der er oplagt til den store familie. Kender vi Polestar, vil 3’eren også byde på stor køreglæde. Så vi forventer en hurtig, flot og praktisk SUV fra det svenske bilmærke.

Læs også: Disse nye elbiler er på vej fra Polestar

Design, Specifikationer, rækkevidde og bæredygtighed

Polestar har tidligere sagt, at Polestar 3 bliver en af ​​de mest klimaansvarlige biler, der nogensinde er lavet. Her vil der muligvis være tale om interiør og sæder i genbrugt fiskenet, plastflasker og mere, men der er endnu ikke nogle detaljer fra producenten.

Eftersom Polestar 3 vil dele platform og batteri med en elektrisk Volvo XC90, kan man forvente rigtig god plads i den kommende SUV. Dog stadig med et fokus på køreglæde og høj ydeevne, som Polestar er kendte for.

Polestar er ved at udvikle en ny elektrisk motor (P10), der skal drive baghjulene på kommende elbiler. Denne motor yder op til 450 kW (603 hk), og kan kombineres med en frontmotor, hvilket giver en samlet ydeevne på op til 650 kW (871 hk). Polestar afslørede den nye motor- og gearkasseudvikling i en investorpræsentation i september 2021. Der er altså ingen tvivl om, at Polestar 3 bliver en hurtig SUV. 0-100 km/t omkring de 4 sekunder er absolut ikke umuligt.

Når det kommer til batteri og rækkevidde i Polestar 3 forventes bilmærket at benytte et stort 103 kWh-batteri, og der vil være hurtig 800 volt-opladning. Dette skulle give en opladningshastighed fra 10-80 procent på cirka 20 minutter.

Designet af Polestar 3 har vi allerede et ganske godt indtryk af. Se konceptbilledet herunder.

Polestar 3
Polestar 3 ligner ikke andre SUVer på markedet.

Selvkørende teknologi

En af Polestar 3s hovedattraktioner vil være dens evner indenfor autonom kørsel med “Pilot Assist”. Det er slet ikke umuligt, at Polestar 3 vil opnå et selvkørende niveau 3 (SAE-niveau 3), men muligvis ikke fra lanceringstidspunktet.

3’erens hardware til automatiseret kørselssystem kan teknisk set være beslægtet med hardwaren i Volvo XC90 fra 2022. NVIDIA DRIVE Orin SoC vil drive computeren til autonom kørsel i den næste generation af XC90, og en LiDAR-sensor udviklet af Luminar vil være standard.

Infotainmentsystemet vil selvfølgelig stadig være Googles Android Automotive.

Se også: Polestar 3 og Volvo får forbedret Android Automotive

Hvornår kommer Polestar 3?

Polestar 3 lanceres senere i år, men der er endnu ikke meldt en dato ud. Det forventes dog at blive til sommer. Forudbestillinger af Polestar 3 starter midt på året, (ifølge Gregor Hembrough, der er chef for Polestar i USA), så vi forventer en lanceringen inden da. Produktionen af Polestar 3 skal startes i slutningen af 2022 og de første biler vil blive leveret i starten af 2023.

Se også: Nyheder om elbiler

Fortællingen fortsætter

Siden vi publicerede denne nyhedsartikel er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald fortsatte fortællingen. 7/1/2022 publicerede redaktionen en artikel omkring Mercedes EQV kommer som elektrisk autocamper – Forstættelsen om temaet kan læses her. Se de seneste nyheder om emnet her.