Toyota laver elbil, der kan oplades på 10 minutter

Toyota vil efter sigende afsløre en ny elbil næste år, der kan genoplades fra nul til hundrede på bare 10 minutter. Det vil opveje de fleste ulemper ved elbiler.

Toyota laver elbil, der kan oplades på 10 minutter

Der snakkes om, at Toyota vil være det første selskab, der sælger et el-køretøj udstyret med et solid state-batteri. Den japanske bilproducent har endnu ikke kommenteret på rygtet, men det lyder, at de vil drage fordel af den solid state-batteriteknologi, som de har udviklet på siden 2017.

Når det kommer til el-køretøjer, har Toyota indtil videre været noget bagud i forhold til de andre producenter. Men det ser ud til at ændre sig i de kommende år, for med solid state-teknologien vil de kunne facilitere en køretur på 500 km på bare én opladning og ydermere sikre en genopladning fra 0 til 100 procent på bare 10 minutter. Hvis det lykkedes, så kan Toyatas solid-state-batteri blive en game changer, ikke kun for elektriske køretøjer, men for en hel industri.

Læs også: Elbilen Lucid Air fjerner rækkevidde-angst: 800 km på en opladning

Opvejer ulemper ved elbiler

Solid state-teknologien vil opveje ulemperne ved elektriske køretøjer, der kører på konventionelle lithium-ion-batterier. De elektriske køretøjer, der udvikles af Toyota, får blandt andet en rækkevidde, der er mere end dobbelt så langt som et køretøj, der kører på et konventionelt lithium-ion-batteri under de samme forhold.

Læs også: Rygte: Nyt elbils-batteri holder 2 millioner kilometer

Første prototype klar næste år

Toyota, som er verdens største bilproducent, vil tilsyneladende afsløre en prototype næste år, mens masseproduktionen forventes at kunne gå i gang i de nærmeste år.

Også Volkswagen arbejder på solid state-batterier, men de forventer tidligst at have et lignende solid state-batteri klar i 2025. Så der går sandsynligvis stadig en rum tid, før nogen rent faktisk kan købe en bil med et af disse innovative batterier.

Se også: Flere nyheder om elbiler og batteriteknologier