Toyota tilbyder tilbagekøb af bZ4X

Toyota tilbyder ejere af elbilen bZ4X et valg mellem en låne- og incitamentspakke eller fuld tilbagekøb af bilen, da hjulene kan falde af.

Toyota tilbyder tilbagekøb af bZ4X

Det var spændende endelig at se Toyota være klar med deres første elbil. Desværre er det ikke helt gået som hverken vi eller bilmærket forventede. Toyota annoncerede tilbagekaldelsen af bZ4X i slutningen af juni med henvisning til, at hjulene i den nye elbil kan falde af. Selv om det gjaldt alle producerede bZ4X’er, da det skete kort efter bilens lancering, er det stadig en relativt lille tilbagekaldelse – kun 2.700 køretøjer.

Nu får de amerikanske ejere breve fra Toyota Corporate med detaljer om, hvad Toyota tilbyder i bytte for besværet med denne tilbagekaldelse.

Se også: Alvorlig fejl: Toyotas nye elbil tilbagekaldes

Beder ejerne om ikke at køre i bilen

I brevet står der blandt andet, at de beder ejerne om ikke at køre i bilen, før der er fundet en løsning. Toyota beder ejerne kontakte en autoriseret Toyota-forhandler, som vil sørge for at afhente og opbevare bilen uden omkostninger, indtil afhjælpningen er tilgængelig og man vil også stille en lånebil til rådighed uden omkostninger.

De tilbyder også op mod godt 5.000 dollars til betaling af lån, leasing eller købsprisen, hvis man køber en anden bil eller man kan få gratis opladning indtil den 31. december 2024.

Endelig tilbyder Toyota at tilbagekøbe bilen.

Se også: Første test af Toyota bZ4X

Har ingen løsning lige nu

Det vigtigste, vi kan se her, er, at ejerne ikke bør køre i disse biler og i stedet bør returnere dem til Toyota hurtigst muligt, hvis de ikke har gjort det endnu.

Det står også klart, at Toyota endnu ikke har fundet en løsning på problemet og ikke har nogen tidsplan for, hvornår det vil ske.

Vi har prøvekørt den nye Toyota bZ4X, der virker som et solidt bud på en elbil. Forbrugerne viser stor interesse i SUV’er og elbiler, og her rammer bZ4X plet. Derfor håber vi naturligvis, at Toyota snart får løst de udfordringer, der har været med bilen.

Se også: Test af elbiler