Disse nye elbiler er på vej fra Volvo

Hvilke nye elbiler er på vej fra Volvo? Her tager vi et kig på Volvos nuværende og kommende udvalg af helt elektriske biler.

Disse nye elbiler er på vej fra Volvo

Det er Volvos overordnede mål at blive et 100 procent elektrisk bilmærke inden 2030 samt at blive klimaneutral inden 2040. Tidligere i år afslørede bilmærket, at salget af deres brændstofbiler stoppede i Danmark. Det betyder, at der selvfølgelig er en række elbiler under udvikling hos Volvo, som i øjeblikket kun har to elbiler på markedet – tre hvis man tæller den helt nye EX90 med, der kommer senere i 2023. I denne artikel giver vi et overblik over Volvos nuværende elbil-sortiment samt kommende modeller.

Se også: Test af nyeste elbiler

Disse elbiler har Volvo nu

XC40 Recharge

XC40 Recharge var Volvos første helt elektriske bil. XC40 Recharge er netop lanceret i en opdateret udgave med længere rækkevidde og hurtigere opladning. Læs mere om den nye Volvo XC40 her.

Læs test af Volvo XC40 Recharge

C40 Recharge

C40 Recharge er en sporty-version af XC40, der samtidig er en anelse mere aerodynamisk og dermed energieffektiv. Også Volvo C40 kommer snart i en opdateret variant med længere rækkevidde og hurtigere oplading. Faktisk kører den nu op til 532 kilometer på en opladning.

Læs test af Volvo C40 Recharge

EX90

EX90 er Volvos nyeste elbil og deres absolutte flagskib. Det er en elbil der skal vise, hvad Volvo kan og hvor Volvo vil hen. Her får man plads til syv i en luksuriøs, moderne og bæredygtig kabine. Den kommer med et helt nyt Android Automotive infotainmentsystem samt nyeste teknologi inden for sikkerhed og selvkørende teknologi. Men den er heller ikke billig.

Læs alt om Volvo EX90

Kommende nye elbiler fra Volvo

Det er dog også interessant at tage et kig på kommende elbiler fra Volvo, for der er nemlig en hel del på vej. Det er desværre ikke meget vi ved endnu, men lidt er der heldigvis blevet afsløret.

Se også: Dækker elbilforsikring bilens batteri?

EX30

Den næste elbil Volvo vil løfte sløret for er EX30. Faktisk teasede de for EX30 under præsentationen af EX90. Som navnet indikerer er denne elbil mindre end XC40 og C40. Den vil angiveligt være bilmærkets mindste elbil. Den vil blive baseret på Geelys Smart #1, der er en kompakt SUV. Volvo EX30 lanceres i 2023.

EX50 og EX70

Derudover skulle Volvo angiveligt også være på vej med modellerne EX50 og EX70, der bliver større end EX30, C40 og XC40 men mindre end EX90. Der er endnu ikke nogle informationer om disse biler. EX50 skal angiveligt blive baseret på en Smart #3. Hvornår lanceres EX50 og EX70? Det ved vi desværre heller ikke.

Det tyder altså på, at Volvo vil have et sortiment bestående af seks elbiler. Hvad vil der ske med XC40 og C40? Vi forventer, at disse med tiden vil blive omdømt til EX40 og E40 samt få det nye Android Automotive infotainment.

Smart #1
Smart #1, som Volvo EX30 bliver baseret på.

Se også: Seneste nyt om elbiler