Elektrisk Volvo EX90 skal hæve barren for sikkerhed i biler

Volvos kommende fuldelektriske flagskibs SUV, EX90, vil byde på ny og avanceret teknologi, som sætter nye standarder for sikkerhed i personbiler.

Elektrisk Volvo EX90 skal hæve barren for sikkerhed i biler

Vi fik ikke et kig på den nye flagskibs-elbil fra Volvo, men derimod spændende informationer om sikkerheden i den. Et vælg af kameraer, radarer samt LiDAR skal i Volvo EX90 hæve barren for sikkerhed i biler.

Se også: Test af elbiler

Sætter ny standard for sikkerhed i biler

Når Volvo EX90 præsenteres senere i år bliver det med banebrydende avancerede sensorsystemer. Otte kameraer, fem radarer, 16 ultralydssensorer og en banebrydende LiDAR-sensor skal være med til at gøre dette til den sikreste bil nogensinde.

Volvo EX90 bliver en af de første biler med LiDAR-sensor, som er en teledetektionsmetode, der bruger lys i form af en pulserende laser til at måle afstande med stor præcision og pålidelighed. LiDAR er til forskel for et kamera ikke afhængig af lys, hvilket betyder at den beskytter dig både dag og nat.

LiDAR-teknologien i Volvo EX90 kan registrere fodgængere på op til 250 meters afstand og noget så småt og mørkt som et dæk på en sort vej 120 meter foran bilen.

Undersøgelser hos Volvo viser, at ved at udstyre en bil med LiDAR antallet af alvorlige ulykker reduceres med op til 20 procent, og den samlede kollisionsundgåelse kan forbedres med op til 9 procent.

En kombination af avancerede sensorer, internt udviklet software og bilens computerkraft introducerer Volvo en bil, som sætter helt nye standarder for sikkerhed, skriver bilproducenten i en pressemeddelelse.

Se også: Elbilernes specifikationer er din tryghed ved reklamation

Nye sikkerhedsfunktioner i bilens kabine

Ifølge Volvo er EX90 udstyret med et såkaldt usynligt sikkerhedsskjold. Specielle sensorer og kameraer, drevet af internt udviklede algoritmer, er i stand til at identificere og måle førerens blikkoncentration. Denne teknologi gør det muligt for EX90 at se, hvornår man er distraheret, træt eller endda beruset.

Bilen stopper og ringer efter hjælp

Bilen vil i disse tilfælde advare dig. Først stille og roligt, og senere mere insisterende hvis nødvendigt. Hvis det utænkelige sker, at du falder i søvn eller bliver syg, mens du kører, er EX90 ligeledes designet til at finde et sikkert sted at stoppe bilen og ringe efter hjælp.

Se også: Sikkerhedstest: Tesla Model Y er den sikreste elbil

LiDAR-sensoren måler med stor præcision og pålidelighed.

Volvo EX90 lanceres den 9. november

Den globale lancering af Volvo EX90 vil løbe af stablen den 9. november. Volvo fortæller, at de op til dagen vil løfte sløret for flere informationer om Volvo EX90.

Se også: Nyheder om elbiler