Nye funktioner på vej til Android Automotive – Volvo først

Biler med Googles infotainmentsystem, Android Automotive, får med en ny opdatering flere funktioner - og de kommer først til udvalgte Volvo-modeller.

Nye funktioner på vej til Android Automotive – Volvo først

Volvo, og herunder Polestar, var den første bilproducent, der kastede sig over Android Automotive, som er Googles infotainmentsystem. Nu er udvalgte Volvo-modeller klar til en opdatering af Android Automotive, der giver bilerne nye funktioner. Senere hen kommer samme funktioner til andre biler med Android Automotive.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

Flere stemmestyrede funktioner i bilerne

I et blogindlæg fortæller Google om nogle af de kommende funktioner til Android Automotive. Senere i år bliver det blandt andet muligt at styre endnu mere i bilerne med stemmen. Her vil man fx kunne få adgang til aktivering og deaktering af vejbaneassistent, service informationer og meget mere.

Googles digitale bilnøgle er også på vej til andre end udvalgte BMW-modeller og flere mobiltelefoner, oplyser søgegiganten. Der oplyses ikke hvilke biler og telefoner, men blot “endnu flere Android-telefoner og -køretøjer”. Oplåsningen af bilerne får desuden understøttelse af Ultra Wideband, hvorved man ikke behøver hive telefonen op af lommen.

Google Assistent skulle også kunne hjælpe med lås- og oplåsning af bilen samt give information af bilens batteristatus.

Læs også: Android Automotive – Google opdaterer infotainmentsystemet

Se Youtube i bilen – og måske andre videoapps

Det skulle fremover også blive muligt at se Youtube i bilen, når den er parkeret. Denne funktion vil først komme til udvalgte Volvo-biler, heriblandt Volvo XC40 Recharge, C40 Recharge, XC60 Recharge, V90 Recharge og flere.

Der kunne også blive åbnet op for, at der kan benyttes andre videoapps i Android Automotive, men specifikke apps nævnes ikke. På samme vis som med Youtube kræves der, at bilen er parkeret.

Læs også: Sådan skal elbiler sikre den grønne omstilling

Styr klimaanlægget i bilen med Google

Det skulle også blive muligt at styre klimaanlægget i bilen med stemmen. Det lyder måske ikke som nogen nyhed, men det nye er, at man ikke længere vil behøve være i bilen. Man vil ved hjælp af Google Assistent og smarthøjtalere med Google kunne komme i kontakt med bilen.

“Hey Google, indtil varmen til 21 grader i bilen”, kunne kommandoen være, inden man forlader hjemmet, og bilen skulle være noget mere behagelig at komme ind at sidde i.

Se også: Nyheder om Volvo elbiler