Nyt om Volkswagens elbil til 150.000 kroner

Volkswagen har flere elbiler i støbeskeen, hvoraf en vil koste omkring 150.000 kroner og være på størrelse med en Polo. Men hvornår kommer den?

Nyt om Volkswagens elbil til 150.000 kroner

Volkswagen løftede tidligere i år sløret for en ID.2all, der forventes at have en pris omkring 200.000 kroner og være klar til lancering i 2025. Men der er en endnu billigere VW-elbil på vej, der sandsynligvis vil hedde ID.1.

Volkswagen fortæller nu lidt mere om, hvornår den billigere ID.1 forventes klar.

Se også: Stem på de bedste elbiler – Årets elbil 2024

Volkswagen ID.1 kommer efter 2025

Hvor ID.2 svarer bedst til en Golf i størrelse, vil ID.1 være på størrelse med en Polo. Denne elbil forventes at blive den mindste og billigste fra Volkswagen med en pris fra omkring 150-160.000 kroner.

Med flere mindre og billigere elbiler på vej til Europa fra kinesiske bilproducenter, er der dog pres på Volkswagen, for at få denne lille elbil klar hurtigst muligt. Og hvor hurtigt vil det så ske?

Ifølge den administrerende direktør, Oliver Blume, har Volkswagen et godt stykke vej endnu, inden den lille ID.1 bliver til en realitet. Ifølge ham skal priser på batterierne reduceres kraftigt, inden de billigere Volkswagen-elbiler bliver mulige at lave.

Oliver Blume siger dog til Reuters, at han forventer den på markedet “i anden halvdel af årtiet”. Så det ser altså ud til, at vi må væbne os med tålmodighed, når det kommer til en elektrisk Polo.

Til gengæld lanceres ID.2all i 2025 med en rækkevidde på 450 kilometer og et batteri, der kan oplades fra 10 % til 80 % på omkring 20 minutter.

Konceptbillede af kommende VW ID.1

Se også: Se kommende elbiler i Danmark

Hvilke elbiler har Volkswagen på vej?

Det er stadig Volkswagens plan, at lancere 10 nye elbiler inden 2026. Volkswagen har allerede nu en del forskellige elbiler på markedet. Hvilke kommende modeller kender vi til?

Først og fremmest er der de to omtalte i artiklen, ID.2all og ID.1. Den næste elbil fra Volkswagen bliver sedanen ID.7, der er lige på trapperne i Danmark. Den kommer i løbet af næste år som stationcar, under navnet Volkswagen ID.7 Tourer.

Se alle elbiler på vej fra Volkswagen i 2024, 2025 og 2026 her