Ny XPeng G9 kan blive et endnu bedre køb

XPeng er på vej med en ny udgave af deres populære elektriske SUV, G9. 2024-modellen af XPeng G9 bygges på de nye SEPA 2.0-platform.

Ny XPeng G9 kan blive et endnu bedre køb

Her på mobilsiden kunne vi i starten af september afsløre, at XPeng var på vej med en ny udgave af SUV’en G9. Nu har vi endelig flere informationer om den – og det ser ret interessant ud. Den nye G9 kan nemlig ende med at blive et endnu bedre køb.

Se også: Se alle elbiler fra XPeng

Ny XPeng G9 kan blive betydeligt billigere

Den nuværende G9, der om ganske få dage vi blive leveret til de første kunder i Danmark, imponerede os tidligere i år, da vi fik lov at kigge nærmere på den. Specielt blev vi overraskede over, hvor meget elbil man fik for pengene i G9. Men angiveligt kan XPeng G9 snart blive et endnu bedre køb.

XPeng har i hjemlandet løftet sløret for en 2024-model af G9. Når man kigger nærmere på den og dens specifikationer, er det svært at se nogen forskel. Men det er der.

Den nye G9 er nemlig bygget på XPengs helt nyt platform til elbiler, der blev introduceret med G6 – XPengs Tesla Model Y-konkurrent, der kommer til næste år.

Læs også: Stor test af Xpeng G9

Bygget på en helt ny platform

Den nuværende G9 er bygget på samme platform som sedanen P7, der blev introduceret i 2019. Den nye G9 bygges derimod på SEPA 2.0-platformen, der blev lanceret tidligere i år.

SEPA 2.0 er en alsidig platform, der kan bruges til mange typer biler og tilmed har andre fordele. Heriblandt endnu hurtigere opladning.

Men mindst lige så vigtigt er det, at SEPA 2.0 vil forkorte forsknings- og udviklingstiden for fremtidige elbilmodeller med 20 procent og dermed optimere den afgørende fase, så bilerne kommer hurtigere ud til forbrugerne. Med SEPA 2.0-platformen skulle XPeng i teorien kunne bygge billigere elbiler.

Og det tyder altså på, at det lykkes XPeng, for den nye G9 har fået en lavere pris i hjemlandet. Her er basismodellen omtrent 60.000 kroner billigere.

Det kunne altså tyde på, at den nye 2024-model af G9 kan blive et endnu bedre køb, end den nuværende er.

Læs også: Xpeng G9 kan blive årets familiebil i 2023

Hvornår kommer ny XPeng G9?

Spørgsmålet er dog, hvornår vi kan forvente den nye G9 introduceret herhjemme. Det har taget lang tid for XPeng, at bringe den nuværende G9 hertil. Derfor forventer vi ikke, at den nye G9 vil lande i Danmark før engang næste år.

Se også: Se bedste forsikring til elbiler hos If