Zeekr nærmer sig Danmark: De første biler leveret i Europa

Elbilproducenten Zeekr har netop udleveret nøglerne til de første eksemplarer af Zeekr 001 i Europa. Zeekr kommer til Danmark i 2024.

Zeekr nærmer sig Danmark: De første biler leveret i Europa

Premium-elbilmærket Zeekr, har netop leveret deres første biler i Europa. I f’ørste omgang er det Zeekr 001, der er en premium stationcar med lang rækkevidde og et spændende design.

Se også: Bedømmelse, pris og leasingpris på populære elbiler

Zeekr satser stort på Europa

Zeekr er et relativt nyt elbilmærke under Geely Auto, der også har mærker som Volvo, Polestar og Lotus. Det er et kinesiske mærke, hvor der er mindre fokus på prisen, men derimod mere på design, kvalitet, teknologi og køreegenskaber.

Zeekr har tidligere oplyst, at de havde kurs mod Europa, og var endda med på elbilmessen eCarExpo, der blev afviklet i København i oktober. Zeekr har nu taget et stort skridt og har leveret de første biler i Europa.

I første omgang er det bilen 001, der er en premium elektrisk stationcar, der er klar til Europa. Forsalget af Zeekr 001 og Zeekr X blev skudt i gang i juni, og nu er de første eksemplarer altså blevet leveret. De første biler er leveret i Holland.

Se også: Nye elbiler i Danmark i 2023, 2024 og 2025

Zeekr har ikke blot taget deres kinesiske biler med til Europa, men tilpasser hver enkelt model til det europæiske marked. Det kan for eksempel være ændringer i interiøret, der får den til at passe bedre til europæernes smag og behag.

Europa er et ekstremt vigtigt marked for Zeekr. Derfor åbnede de den 16. november det første Zeekr-center i Stockholm i Sverige. Det næste center er planlagt til at åbne i Amsterdam i Holland den 14. december. Bilerne kan prøvekøres i Sverige nu.

Zeekr forventer at udvide til flere europæiske lande inden 2024, hvor elbilerne er mest populære. Det kan betyde, at Danmark vil blive prioriteret, men det er der desværre ikke noget bekræftelse på. Derfor forventer vi stadig, at Zeekr lander i Danmark i 2024.

Se også: De billigste elbiler på Danmark i 2023

Zeekr 001 og Zeekr X kommer først

De første to elbiler fra Zeekr i Danmark bliver Zeekr 001 og Zeekr X.

Zeekr 001 er en stationcar med et sporty design, en rummelig og enkelt design kabine og et bagagerum på 539 liter. Den kommer i tre varianter – Long Range RWD, Performance AWD og Privilege AWD. Rækkevidden er op til 620 kilometer (100 kWh), lynopladning fra 10-80 procent tager ned til 30 minutter.

Zeekr 001 yder med firehjulstræk 400 kW / 544 hk, og klarer 0-100 km/t på 3,9 sekunder.

Se specifikationer, priser og billeder af Zeekr 001

Zeekr X er en bybil og mindre familiebil, der også byder på lækkert design og høj kvalitet. Zeekr X har en rækkevidde på op til 445 kilometer og oplades fra 10-80 procent på 29 minutter. På trods af dens kompakte størrelse er kabinen overraskende rummelig. Der er et bagagerum på 362 liter.

Se specifikationer, priser og billeder af Zeekr X

Zeekr har deres eget infotainmentsystem, der understøtter både Apple CarPlay og Android Auto. Ydeevnen i systemet kommer fra et Qualcomm 8155 Snapdragon-chipset, der driver en 15,4 tommer skærm med høj opløsning. Bilerne får OTA-opdateringer.

Se også: Disse elbiler er bedst til prisen

Se også:
Bliv klogere på forsikring af elbil
Guide til ladeboks og hjemmeopladning