Qualcomm og Nothing indgår samarbejde

Tech-virksomheden Nothing og Qualcomm har annonceret et samarbejde. Qualcomm skal levere Snapdragon chips til Nothings fremtidige produkter.

Qualcomm og Nothing indgår samarbejde

Du kender sikkert OnePlus? Carl Pei er en af personerne bag den kinesiske smartphoneproducent, men valgte for et år siden at gå nye veje. Kort efter stiftede han virksomheden Nothing, som tidligere i år lancerede deres første produkt, Nothing Ear (1). Nu er der igen store nyheder fra Nothing, som har indgået samarbejde med Qualcomm, solgt en masse øretelefoner og modtaget millioner af kroner fra investorer.

Læs også: Carl Pei har købt resterne af Essential

Nothing og Qualcomm i samarbejde

På Nothings hjemmeside oplyses der i et indlæg, at de har indgået et samarbejdet med verdens største chipset-producent, Qualcomm. Det betyder at fremtide produkter fra Nothing vil gøre brug af Snapdragon-chips, som kan bruges i mange typer af enheder, ikke kun mobiltelefoner.

Når det kommer til Nothing, så kunne man forestille sig, at de kunne få glæde af Qualcomms seneste offentliggørelse, nemlig Qualcomm aptX Lossless.

Qualcomm aptX Lossless er en del af Snapdragon Sound, som blev lanceret tidligere i år. aptX Lossless har til formål at bringe lossless lyd i CD-kvalitet til trådløse enheder. Denne nye teknologi vil altså gøre det muligt for hovedtelefoner, eller en andre streamingenheder, at afspille lossless-musik trådløst fra fx en mobiltelefon. Begge enheder skal understøtter det.

Bliver Nothing først med hovedtelefoner, der bruger aptX Lossless? Det vil tiden vise, men det er bestemt sandsynligt.

Læs også: Qualcomm aptX Lossless: trådløs lossless musikstreaming

Sælger over 100.000 Nothing Ear (1)

Nothings første produkt var et sæt in-ear hovedtelefoner, som udmærker sig ved at være et kvalitetsprodukt til en god pris. Du kan læse vores test af Nothing Ear (1) her. Selvom det er Nothings produktdebut, så salget af hovedtelefonerne angiveligt gået rigtig godt.

Nothing oplyser nemlig, at de blot to måneder efter lanceringen havde solgt 100.000 hovedtelefoner.

”Den vellykkede lancering af vores første produkt, Ear (1), beviste, at der er plads til, at et nyt udfordrermærke kan dukke op og forstyrre nutidens hav af ensartethed. Brugere fortjener bedre produkter, der er enklere at bruge, tilgængelige, men alligevel ser fantastiske ud, ”sagde Carl Pei, CEO og medstifter af Nothing.

Nu har Nothing samtidig meddelt, at de har afsluttet en såkaldt serie A-udvidelse, som refererer til et selskabs første betydningsfulde kapitalrejsning fra veletablerede kapitalfonde efter en periode med opstartskapital. Og her er der altså investeret yderligere 50 millioner dollars, svarende til over 320 mio. kroner, i virksomheden.

Hvad der er på vej fra Nothing ved vi ikke, men der bliver angiveligt arbejdet på mere end blot hovedtelefoner.

Læs også: Nothing ear (1): Transparente trådløse øretelefoner til skarp pris

Sidste opdatering af historien

Redaktionens fokus på tematikken gik videre. Daniel Søgaard Hald fortsatte historien. 8/10/2021 publicerede redaktionen en artikel der belyste emnet Blindtest: Hvilket flagskib har det bedste kamera? – Den videre historie om temaet finder du her. De sidste nyheder om temaet finder du her.