Qualcomm aptX Lossless: trådløs lossless musikstreaming

Qualcomm har netop lanceret aptX Lossless, som giver trådløs lyd i CD-kvalitet. De første produkter med aptX Lossless forventes klar allerede i år.

Qualcomm aptX Lossless: trådløs lossless musikstreaming

Med en samling af mange populære musik streamingtjenester, der nu understøtter lossloss-lyd, så manglede der pludselig en teknologi på mobiltelefoner, som kunne udnytte dette trådløst. Den teknologi er her endelig, lavet af Qualcomm, og går under navnet aptX Lossless.

aptX Lossless er en del af Snapdragon Sound, som blev lanceret tidligere i år, hvor der også var fokus på bedre lydkvalitet, og også en mindre forsinkelse. Tilføjelsen aptX Lossless skal, som navnet afslører, bringe lossless lyd i CD-kvalitet i trådløse enheder. Denne nye teknologi vil altså gøre det muligt for hovedtelefoner, eller en anden streamingenheder, at afspille lossless-musik trådløst fra en mobiltelefon, så længe begge enheder understøtter det.

Læs også: Musikstreaming med lossless lyd, hvorfor?

aptX Lossless er smart

aptX Lossless handler ikke udelukkende om at forbedre lydkvaliteten, men er også smart. Med det menes der, at teknologien kan tilpasse sig til omstændighederne. Er lydfilen ikke tilpas god eller er forbindelsen ikke optimal, så kan aptX Lossless scalere helt ned til 140 Kbit/s.

aptX Lossless holder et konstant vågent øje med forbindelsen, så lyden er bedst mulig. Er alt i skønneste orden, så vil der blive afspillet i 1Mbit/s og går op til 16-bit og 44.1 kHz lyd.

aptX Lossless kommer til Snapdragon sound
aptX Lossless kommer til Snapdragon Sound

Første aptX Lossless-produkter kommer i 2021

Ifølge Qualcomm skulle de første produkter med aptX Lossless blive klar her i 2021. Der bliver ikke nævnt nogle produkter eller producenter, men mon ikke vi snart ser hovedtelefoner med Snapdragon Sound og aptX Lossless. TWS-hovedtelefoner lyder ikke dårligt i dag, men tilføjelsen af lossless vil være en velkommen en.

Se også: Mobilabonnement med lossless musikstreaming

Temaet følges op

Siden vi publicerede denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 27/8/2021 gik vi videre med en vinkel på Huawei og Joynext vil bygge intelligent cockpit til biler – Læs her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..