Test: Samsung Galaxy S20+ – den S20 du skal købe

Samsungs Galaxy S20+ imponerer med en stor flot skærm, virkelige gode kameraer og en hurtig og flydende oplevelse med hurtig hardware og 120 Hz-skærm.

Test: Samsung Galaxy S20+ – den S20 du skal købe

Den 11. februar stod elektronikgiganten Samsung klar med en spritny Galaxy S-serie. Den mest kendte af Samsungs mobilserier så opgraderinger nærmest hele vejen rundt, men den største opdatering ombord var den nye 120 Hz-skærmopdatering – endelig var Samsung med på bølgen.

Vi har tidligere testet den gigantiske Samsung Galaxy S20 Ultra, og nu er tiden kommet til at teste det mellemste barn i S20-serien, Galaxy S20+. Selvom S20+ er en billigere model, så har den stadig en vejledende pris på 8.499 kroner, så helt billig er den altså ikke. Men til dens forsvar, så er der her tale om et ægte flagskib uden kompromisser, som har alle de specifikationer og funktioner, der forventes af den titel. Spørger du os, så er det her det rigtige Samsung-flagskib at gå efter. Læs anmeldelsen af Samsung Galaxy S20+ og find ud af hvorfor.

Læs også: Samsung vil give dig 50 procent af købsprisen på Galaxy S20

Samsung Galaxy S20+: Fordele og ulemper

Fordele:

  • En helt fantastisk 120 Hz-skærm
  • Gode kameraer med stor fleksibilitet
  • Fin batteritid
  • Velspillende stereohøjtalere
  • Rigeligt med hestekræfter
  • Brugerfladen One UI er flydende og god

Ulemper:

  • Oplåsningen af den fungerer ikke optimalt
  • Lidt bloatware

Designet på Galaxy S20+

Hvor Samsungs Galaxy S20 Ultra var en ordentlig krabat, og alt for stor til mig, så er Galaxy S20+ en noget mere normal størrelse. Med målene 161.9 x 73.7 x 7.8 mm, 186 gram og en 6,7 tommer skærm, er den stadig en stor mobiltelefon. Alligevel virker den ikke så stor, som tallene truer med.

Man er ikke i tvivl om, at det er i Galaxy S-model. Hvor Note-serien byder på et mere kantet design, så har S-serien altid været mere afrundet, og samtidig mere lommevenlig, og det gælder også for S20+. Jeg er mere til det firkantede design, som på Galaxy Note10+, men sådan er vi heldigvis så forskellige.

Skærmen er vokset fra 6,4 til 6,7 tommer, i et mere aflangt format, og går denne gang endnu længere ud til mobilens kant. Og netop det betyder, at selvom skærmen er større, så er S20+ ikke meget større end Galaxy S10+.

På fronten er hole punch-frontkameraet flyttet til midten af skærmen, og på bagsiden ser vi Samsungs nye kameradesign, som nu minder meget om de andre mobilproducenters. Her er stadig stereohøjtalere, USB-C, trådløs opladning, IP68, men jackstikket er afgået ved døden.

Samsung Galaxy S20+ har en god størrelse, er behagelig at holde i hånden og så er den nydelig at se på. Derudover giver den nye skærm færre fejltryk på den buede kanter, men mere om det senere i testen.

Læs også: Samsung Galaxy S20-serien: Her er forskellene

Specifikationer på Samsung Galaxy S20+

Specifikationer på Samsung Galaxy S20+
Skærm 6,7″ AMOLED 120 Hz

20:9-format QHD+

Mål og vægt 161,9 x 73,7 x 7,8 mm
186 gram
Processor Exynos 990
Batteri 4500 mAh25W hurtig opladning

15W trådløs opladning

RAM 8 eller 12 GB LPDDR5
Lagerplads 128 eller 512 GB UFS 3.0

Plads til MicroSD

Kamera Primært: 12MP f1,8 OIS
Vidvinkel: 12MP f2,2
Telefoto: 64MP f2 OIS
Front: 10MP f2,2
Software Android 10
One UI 2.1
Andet 5G-modem
IP68
Stereohøjtalere

Masser af power og en god brugerflade

Galaxy S20+ er ikke den fineste og dyreste model i S20-serien, men det betyder heldigvis ikke at Samsung er gået på kompromis – heller ikke med ydelsen. Den kommer nemlig med Samsungs hurtigste Exynos 990-processor, 8 GB LPDDR5-RAM og 256 GB UFS 3.0, hvilket er noget af det allerhurtigste på markedet. Går man all-in på en S20+, så kommer den også i en version med 12 GB RAM og 512 GB lagerplads, hvor prisen samtidig stiger til vejledende 9.749 kroner. Begge udgaver kommer dog med plads til et MicroSD-hukommelseskort, skulle man få brug for mere plads.

Der er samtidig indbygget 5G-modem i S20-serien, hvor kun S20+ og S20 Ultra har både mmWave og Sub-6 Ghz.

Samsung Galaxy S20+ ræser, hurtigere end nogensinde før, gennem brugerfladen. Apps og spil åbnes lynhurtigt og langt mere flydende end tidligere. Ud over de ekstra hestekræfter, så skal både den nye skærmopdatering og brugerfladen også have noget af æren for dette.

Vi vender tilbage til skærmen snart, for inden da skal vi snakke om Samsungs One UI. One UI blev præsenteret for lidt over et år siden, og har siden da modtaget en række fornuftige opdateringer. Den nyeste udgave hedder 2.1 og kommer selvfølgelig præinstalleret på Galaxy S20-serien. Under brugerfladen finder vi nyeste udgave af Android.

Det er uden tvivl en af de bedste Android-brugerflader på markedet. Her er masser af brugbare funktioner og tilpasning, selvom jeg synes, Samsung igen begynder at fylde lidt for meget på – præcis ligesom der skete med TouchWiz. Animationerne er blevet tilpasset den hurtigere skærm og man flyver rundt i telefonens softwaren. Der er stadig små ting, som kunne være bedre. Nogle steder oplever man stadig at enhåndsbetjening ikke er helt optimal og så følger der lidt bloatware med i pakken.

Hardware, softwaren og 120 Hz-skærmen imponerer med masser af fart på Galaxy S20+, men skal jeg sammenligne direkte, så føles OnePlus 8 Pro som den hurtigste af de to.

Se også: Fokus på Samsung Galaxy S20-serien

Oplåsningen er stadig ikke god nok

En enkelt ting, som Samsung gerne snart skal have forbedret, er oplåsningen af deres mobiltelefoner. Fingeraftrykslæseren er ikke altid pålidelig og samtidig langsommere end konkurrenternes. Ansigtsoplåsningen har ingen infrarød sensor, så når lyset forsvinder, så er man tilbage til god gammel pinkode-indtastning. Det er et område som både Apple, OnePlus og Huawei har helt styr på, så hvorfor har Samsung ikke også? Vi oplåser vores mobiler mange gange om dagen, og det skal gerne gå så let som overhovedet muligt.

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20+ er pumpet med hestekræfter, som sammen med 120 Hz-skærm og en god brugerflade leverer en hurtig og flydende oplevelse.

Den bedste mobilskærm på markedet?

Et 6,7 tommer Dynamic AMOLED 2X med 120 Hz-skærmopdatering, HDR10+-understøttelse og Gorilla Glass 6-beskyttelse. Det lyder fancy, og heldigvis er der hold bag de mange ord.

Samsung er om nogen kendt for at lave gode mobilskærme, og skærmene på Galaxy S20-serien er blandt markedets absolut bedste. Her er som altid masser af flotte farver, kontrast, gode betragtningsvinkler og rigeligt med lys til solskinsrige dage.

Der er to store nyheder i Samsungs nyeste mobilskærm: 120 Hz-skærmopdatering samt en nærmest perfekt måde at bue skærmen på.

120 Hz-skærmopdatering har fordele og en enkelt ulempe. Det får mobilen til at føles hurtigere og langt mere flydende. Kan forskellen fra 60 til 120 Hz overhovedet mærkes? Ja, jeg er stor fan af de hurtigere skærme. Ulempen er, at dobbelt så mange skærmopdateringer sluger mere strøm. Men med et godt batteri i S20+, så klarer man sig let gennem en hel dag, med alt slået til.

Samsung har siden Galaxy S6 edge holdt fast ved at bue kanten på skærmen. Det gør noget godt for designet, men det går ud over brugervenligheden, da man kan komme til at lave fejltryk på den buede del af skærmen. Samsung har siden 2015 forfinet den buede skærm, men det er først nu den er blevet perfekt. Faktisk så er det kun selve skærmen der buer på S20+, mens panelet forbliver på den flade del. Resultat er et flot design, helt uden fejltryk.

Samsung Galaxy S20
Skærmen er fantastisk på Samsung Galaxy S20+. Den buede skærm er denne gang fri for fejltryk.

Batteri til hele dagen

Samsung er bedst til mobilernes skærme, men batteritiden er ikke deres stærkeste side .Her er stadig en ganske fornuftig batteritid, som langt de fleste vil være mere end tilfreds med. Alligevel er den ikke helt på højde med det man oplever i OnePlus’- og Huaweis topmodeller. Samtidig foregår opladningen heller ikke helt lige så hurtigt.

På S20+ oplever jeg en gennemsnitlig batteritid på halvanden dag, med omkring 5-6 timers skærmtid – hvilket som sagt er helt udmærket. 120 Hz æder lidt ekstra, men klart dét værd. Batteriet er rigeligt stort, og burde i teorien kunne holde længere. Om det er Samsungs lidt tungere brugerflade, Exynos-chipsettet eller manglende optimering ved jeg ikke, men Samsung burde kunne hive lidt mere ud af de 4500 mAh.

Galaxy S20+ kommer med 25W-hurtigopladning, som giver omkring 50 procent på en halv time. Det er rigeligt hurtigt, men ikke helt så hurtigt som de tætteste konkurrenter. Her er, som tidligere, både trådløs hurtig opladning og omvendt trådløs opladning.

Læs også: Sammenligning: Huawei P40 Pro mod Samsung Galaxy S20

God lyd til den gode skærm

Samsung har siden Galaxy S10-serien leveret ganske gode stereohøjtalere(hvis jeg ikke husker helt forkert) i deres mobiltelefoner. En skøn tilføjelse, som gør det sjovere at bruge mobilen til både YouTube, Netflix, spil og meget andet.

Højtalerne i Samsung Galaxy S20+ gør det godt, og er blandt nogle af de bedste på markedet. Desværre lider den, ligesom S20 Ultra, af et lidt skævt lydstyrke-niveau mellem de to højtalere. Et problem, som ikke var at finde på Galaxy Note10+. Det er et mindre problem, som burde kunne løses med en softwareopdatering.

God lyd er der også under samtaler, i begge ender. I testperioden har mobilen leveret stærke og solide forbindelser, så både tale og mobildata har fungeret helt problemfrit.

Samsung Galaxy S20
Kameraet i Samsung Galaxy S20+ er rigtig godt og er let at tage gode billeder med.

Et klassisk godt Samsung-kamera

Det nye vilde kamera i Ultra’en var godt, men endte samtidig med at skuffe mig lidt. Måske var forventningerne for høje? Kameraet i denne model minder lidt mere om Samsungs tidligere, hvilket er ment som en positiv ting. Det tager fremragende billeder, giver en virkelig god kamera-oplevelse og så er der ingen 100x zoom gimmicks. Et bundsolidt godt kamera, med en stor fleksibilitet.

Her er i alt fire kameraer og en 3D-sensor:

  • Hovedsensor: 12 megapixel f1,8 med OIS
  • Vidvinkel: 12 megapixel f2,2
  • Telefoto: 64 megapixel f2 OIS
  • ToF 3D-sensor
  • Frontkamera: 10 megapixel f2,2

Om det er normale billeder, portræt, Ultra vidvinkel, optisk zoom, selfies, natbilleder eller video, så er resultaterne næsten altid gode. Ultra vidvinkel og nat er dog ikke den bedste kombination. Der opleves en gang imellem fejl i baggrundssløringen ved for portrætfoto, men det er som man oplever på de fleste mobiler.

Her er også nye funktioner, fx Single Take, som kombinerer billeder fra de forskellige kameraer med små videoer til nogle ofte sjove samlinger. Jeg tror dog det er en af de Samsung-funktioner, som man hurtigt glemmer at bruge.

Alt i alt har Samsung Galaxy S20+ et rigtig godt kamera, som jeg har nydt til bruge.

Her er billeder taget med S20+:

Konklusion: Galaxy S20+ er den bedste i S20-serien

Samsung Galaxy S20 Ultra er en alt for stor mobil, med en alt for høj pris. Overvejer du en af de nye i Samsung Galaxy S20-familien, så synes jeg denne er det bedste valg. Her får man stadig en stor skærm, men til en mere overkommelig pris.

Den har en vejledende pris på 8.499 kroner, men vi har allerede set en pris på Galaxy S20+ nede under 7.500 kroner. Det er selvfølgelig stadig mange penge, men man får også Samsungs bedste mobiltelefon lige nu, hvis du spørger mig.

Det største problem jeg har oplevet med S20+, som går igen fra S10- og Note10-serien, er oplåsningen af den. Fingeraftrykslæseren er ikke altid pålidelig og langsommere end konkurrenternes. Ansigtsoplåsning har været min foretrukne metode, som desværre fejler under lav belysning, på grund af en manglende infrarød-sensor. Et større problem er det ikke, alligevel er Samsung ikke helt på højde med konkurrenterne her.

Med Samsung Galaxy S20+ får man en helt igennem fantastisk mobiltelefon, som man uden tvivl bliver glad for – i lang tid. Et oplagt alternativ er OnePlus 8 Pro, som ikke leverer helt den samme kamera-kvalitet(dog tæt på), men derudover er på højde med, og i nogle tilfælde bedre, end S20+ til billigere penge. Et andet alternativ kunne være Motorolas nye Edge+, som vi snart får fingrene i.

Samsung Galaxy S20+ ender på 5 ud af 6 stjerner.

Samsung Galaxy S20
Samsung Galaxy S20 får 5 ud af seks stjerner i vores test.

Opdatering:

Siden redaktionen publicerede artiklen er der kommet nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 16/4/2020 gik vi videre med en artikel der drejer sig om Guide: iPhone SE 2020 eller disse 5 gode Android-mobiler – Den videre fortælling finde om emnet finder du her. Seneste tidende om temaet kan du læse her..