Her er Samsungs kommende iPad-udfordrere, Galaxy Tab S7 og S7+

Samsung vil tage kampen op med iPad med den kommende lancering af to nye Galaxy Tab S7-tablets. Nu er billeder og specifikationer på de kommende high end-tablets dukket op.

Her er Samsungs kommende iPad-udfordrere, Galaxy Tab S7 og S7+

Apple sidder tungt på markedet for tablets, hvor iPads i 2019 havde en markedsandel på omkring 35 %, mens Samsung ligger på under det halve med cirka 15 % af markedet.

Det kræver et godt alternativ at kunne tage markedsandele fra Apples iPads, og netop sådan et er Samsung på vej med i form af Galaxy Tab S7 og S7+.

Der har allerede været rygter om den kommede Galaxy Tab S7-tabletserie, men nu hvor Samsungs Unpacked event den 5. august nærmer sig, kniber det for alvor for Samsung med at holde hemmelighederne bag lukkede døre.

Det tyske medie Winfuture har nemlig delt en lang række oplysninger og billeder om Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+. Det er samme medie, som i den seneste tid også har afsløret specifikationer og billeder af Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra og øretelefonerne Galaxy Buds Live længe før tid.

Læs også: Samsungs næste foldbare smartphone får stor overhaling

IPS- eller AMOLED-skærm alt efter størrelse

Hvor sidste års Galaxy Tab S6 kun kom i en én størrelse på 10,5 tommer og med den sædvanlige Super AMOLED-skærmteknologi som i andre Samsung-topmodeller, så bliver det anderledes i år.

Den lille Galaxy Tab S7 med en 11 tommer skærm kommer nemlig med en IPS-skærm, mens der vil være en Super AMOLED-skærm i den store variant på 12,4 tommer – altså ikke meget anderledes end iPad Pro, som kan fås i enten 11 tommer eller 12,9 tommer.

Det forlyder også, at Tab S7 vil have en maksimal lysstyrke på 500 nits, mens det “kun” skulle være 420 nits for storebroren. Det plejer gerne at være den anden vej, men måske er der en forklaring på forskellen, som vi endnu ikke kender til.

Også opløsningen i de to Tab S7-tablets er forskellige. Den lille Tab S7 får en opløsning på 2.560 x 1.600 pixels, mens den forøges x procent til 2.800 x 1.752 i Tab S7+.

Hvad der derimod ikke er forskelligt, er opdateringshastigheden på begge skærme, som bliver på 120 Hz – altså dobbelt så hurtig en opdateringshastighed som på den typiske smartphone. Det giver ikke kun glattere bevægelse i hele brugerfladen, men gør det også nemmere at læse bevægende tekst og mulighed for en bedre spiloplevelse.

Læs også: Disse fem produkter lancerer Samsung 5. august

Samme design som forgængeren med små ændringer

Når det kommer til designet på Galaxy Tab S7 og S7+, ser der ikke ud til at være sket de store ting i forhold til Tab S6. Vi har grundlæggende at gøre med samme design, hvor der er en ramme af aluminium med relativt skarpe kanter og så en bagside – også af aluminium.

Designet bagpå er også helt uændret. Samme placering af kamerahuset, samme mulighed for at holde den medfølgende S-Pen på bagsiden af de to tablets, Kun Samsung- og AKG-logoerne ser ud til at have skiftet pladser.

En anden lille forskel er, at den lille Galaxy Tab S7 ikke har nogen normal tænd/sluk-knap, men en fingeraftrykslæser monteret på rammen, som også skulle kunne fungere som tænd/sluk-knap.

Den store Tab S7+ har derimod en normal tænd/sluk-knap ved lydstyrkeknapperne, da den er udstyret med en fingeraftrykslæser under skærmen.

Læs også: Samsung Galaxy Tab S6 er officiel

Nyt Snapdragon 865+-chipset med 5G

Sidste års Samsung Galaxy Tab kom her i januar måned i en forbedret 5G-udgave med en række andre mindre forbedringer af hardwaren.

I år kommer begge Galaxy Tab S7-tablets kommer med 5G fra start, men det tyder på, at det bliver som valgfrie varianter, så du kan formentlig også nøjes med en Wi-Fi-udgave. Om der kommer en Wi-Fi + 4G-udgave, er dog mere tvivlsomt.

Mindre tvivlsomt er til gengæld, at både Tab S7 og S7+ kommer med Qualcomms seneste chipset, Snapdragon 865+, og med 6 GB RAM og 128 GB lagerplads, som kan udvides med lagerplads.

S-Pen’en vil også blive forbedret, så der nu er kun 9 millimeter forsinkelse – det samme som i den kommende Galaxy Note 20 Ultra og angiveligt også på niveau med iPad Pro efter iOS 13 rullede ud.

Priserne på Galaxy Tab S7 og S7+ er endnu ukendte, men dem bliver vi forhåbentlig meget klogere på, når Samsung efter alt at dømme lancerer dem ved den store Unpacked-event 5. august.

Se også: Find de bedste priser på Samsung-telefoner

Specifikationer på Samsung Galaxy Tab S7 og Tab S7+

Galaxy Tab S7 Galaxy Tab S7 +
Di­men­sion­er 253,8 x 165,4 x 6,34 mm 285 mm x 185 mm x 5,7 mm
Vægt 495 gram 590 gram
Skærm 11″ LTPS TFT, maks. lys­styrke på 500 cd/m², 274 pixels per tomme

2.560 x 1.600 pixels (WQXGA), 120 Hz op­da­te­rings­has­tig­hed

12,4″ AMOLED, maks. lys­styrke på 420 cd/m²,  287 pixels per tomme

2.800 x 1.752 pixels (WQXGA+), 120 Hz op­da­te­rings­has­tig­hed

Chip­set Qualcomm Snap­dragon 865+ (octa-core)
RAM og lager 6 GB RAM, 128 GB lager­plads, micro­SD-­under­støt­tel­se
For­bind­el­ser USB, Wi-Fi 6, Wi-Fi Direct, Blue­tooth, GPS, GLONASS, Beidou, Galileo, ANT+, 5G
Galaxy Tab S7 Galaxy Tab S7 +
Sen­sorer Acce­le­ro­meter, kom­pas, gyro­skop, lys­sen­sor, finger­af­tryks­læs­er (S7 på siden, S7+ i skærm­en), an­sigts­gen­kend­el­se
Lyd Fire­dobbelt stereo­høj­tal­er, Dolby Atmos
Ka­me­ra­er 13 mega­pixel hoved­ka­me­ra, f/2,0 blænde

5 mega­pixel ultra­vid­vinkel­ob­jek­tiv, f/2.2 blænde, auto­fokus, LED flash

4K-­vi­deo­op­tag­else ved 30 bil­le­der i se­kund­et

Front­ka­me­ra 8 mega­pixel, f/2.0 blænde
Bat­te­ri 7.040 mAh (op til 15 timer video) 10.090 mAh (op til 16 timer video)
Farver Mystic Black, Mystic Bronze eller Mystic Silver
Andet S-Pen med 9 milli­se­kunder for­sinkel­se, hånd­skrift­gen­kend­el­se og Air Gesture, børne­til­stand, Wire­less DeX, hurtig op­lad­ning og Knox-­data­sikker­hed

Det sidste nye i fortællingen

Der blev releativt hurtigt pustet nyt liv til historien. Lasse Olsen har bragt sagen videre. Allerede d. 21/7/2020 bragte vi nyt i sagen med en artikel med tematikken Ny iPad Air (2020) bliver billigere end sidste års modelKlik her og læs historien.. Seneste tidende om temaet kan du læse her..