Samsung Galaxy Tab S9: Store skærme og vandtæt design

Samsung Galaxy Tab S9, S9+ og S9 Ultra hæver barren for, hvordan en tablet kan være skruet sammen og kunne bruges. Se funktioner og priser.

Samsung Galaxy Tab S9: Store skærme og vandtæt design

Samsung har naturligvis løbende forbedret sin Galaxy Tab-serie gennem årene, og de nyeste tilføjelser er her med Galaxy Tab S9-trioen.

Som sidste år bringer Samsung en standard-tablet med en 11 tommer skærm og en større version med en diagonale på 12,4 tommer, mens topmodellen Ultra har en massiv 14,6 tommer Dynamic AMOLED 2X-skærm.

Se også: Guide til de bedste tablets

Alle tre Galaxy Tab S9 er vandtætte

Ved første øjekast kan Galaxy Tab S9 Ultra måske ikke virke meget anderledes end sin forgænger, men Samsung formår at tilføje flere bemærkelsesværdige opgraderinger.

Alle tre Galaxy Tab S9-modeller er nu IP68-støv- og vandafvisende, hvilket gør dem til de første mainstream Samsung-tablets (der er også den robuste Tab Active-serie), der har dette niveau af beskyttelse mod indtrængning.

Samsung Galaxy tab s9

Se også: Bedste tablets til børn

Stor og ekstremt flot skærm på Ultra-modellen

Galaxy Tab S9 Ultra har en stor 14,6 tommer Dynamic AMOLED 2X-skærm med en opløsning på 1.848 x 2.960 pixel og en variabel opdateringshastighed på 120Hz.

Det nye her er Samsungs Vision Booster, som også findes på Galaxy S23-enhederne og forbedrer skærmens synlighed og farver under ekstremt lyse forhold.

Notch-udskæringen er stadig til stede og rummer et par 12 megapixel frontkameraer – en almindelig vidvinkel og en ultravidvinkel. De firedobbelte højttalere fra AKG er nu 20 procent større og den optiske fingeraftrykslæser i skærmen er også medtaget.

Se også: Billig simkort med data til tablets

Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy

Samsung Galaxy Tab S9-serien er udstyret med Snapdragon 8 Gen 2 til Galaxy, præcis som Galaxy S23-serien og de nyeste foldbare enheder fra Samsung, Fold5 og Flip5.

Tab S9 Ultra kan konfigureres med 12 GB eller 16 GB RAM og 256/512 GB eller 1 TB lagerplads. Hver Tab S9-enhed kan også konfigureres kun Wi-Fi eller også med 5G. Alle modeller understøtter udvidelse af lagerpladsen med microSD-kort.

Mærkbar kameraforbedring

Det er nok de færreste, der går op i, hvor godt kameraet er på en tablet, men for nogen kan det alligevel være vigtigt, særligt til arbejde. Bagsiden af Tab S9 Ultra har en 13 megapixel hovedsensor med autofokus og mulighed for optagelse af 4K-video op til 60fps.

Den sekundære kameramodul er en 12 megapixel ultravidvinkellinse, hvilket skulle være en mærkbar opgradering i forhold de 6 megapixel , der er på Tab S8 Ultra.

Android 13 og fire store Android-opdateringer

Tab S9-serien kører Android 13 med Samsung One UI 5.1 på toppen, og Samsung bringer også kontinuitetsfunktioner til udvalgte flagskibs-Galaxy-telefoner, herunder den nye Flip5. Så kan man for eksempel bruge telefonen som en ledsagende skærm til din tablet i udvalgte apps og der er mulighed for at bruge en delt udklipsholder på tværs af dine Galaxy-enheder.

Samsung garanterer også fire Android-opdateringer og fem års sikkerhedsopdateringer.

Tab S9-serien får også nogle eksklusive apps og funktioner, blandt andet GoodNotes – en af de mest populære iPad-apps til at tage noter, som endelig kommer til Android.

GoodNotes vil kun være tilgængelig eksklusivt på understøttede Samsung Galaxy Tab-enheder.

LumaFusion er en professionel videoredigeringsapp, som Tab S9-ejere kan få fingre i til 50 procent rabat. Samsung leverer i øvrigt stadig en S Pen-stylus med alle tre tablets.

Batteri og opladning

Tab S9 Ultra har også et batteri på 11.200 mAh med 45W hurtigopladning, men du skal selv sørge for opladeren, da den ikke er inkluderet i detailpakken.

Pris og tilgængelighed

Galaxy Tab S9 Ultra kan forudbestilles nu og salget som sådan starter den 11. august. Vejledende pris for standardmodellen i Galaxy Tab S9 Ultra-serien er 10.999 kroner.

Find priser på Galaxy Tab S9 Ultra her.

Tab S9 og S9+

Den almindelige Tab S9 er udstyret med den samme Dynamic AMOLED 2X-skærm som de større modeller – sidste års Tab S8 havde bare en LCD-skærm, så det er en god fremgang.

Tab S9 har skærm på 11 tommer med en adaptiv opdateringshastighed på 120Hz, et enkelt 12 megapixel frontkamera og en indbygget fingeraftryksscanner.

Tab S9+ har en skærm på 12,4 tommer og den samme opdateringshastighed, og den har to bagkameraer på 13 megapixel + 8 megapixel ligesom på Tab S9 Ultra. Samsungs Vision Booster findes også på Tab S9 og S9+ modellerne.

Tab S9 og Tab S9+ er også udstyret med Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy-chipset, men Tab S9 kan kun konfigureres med 8/12 GB RAM og 128/256 GB lagerplads, mens S9+ får 12 GB RAM som standard og kan konfigureres med 256/512 GB lagerplads.

En anden forskel findes i batteriafdelingen, hvor Tab S9 har et batteri på 8.400 mAh, mens Tab S9+ har et batteri 10.900 mAh.

Begge tablets understøtter op til 45W hurtigopladning. Alle Tab S9-modeller kører One UI 5.1 baseret på Android 13 og leveres med S Pen-styluser.

Pris og tilgængelighed

Galaxy Tab S9 og S9+ kan også forudbestilles i dag og salget starter ligeledes den 11. august. Vejledende pris for standardmodellen i Galaxy Tab S9-serien er 7.499 kroner, mens vejledende pris for standardmodellen i Galaxy Tab S9+-serien starter fra 8.999 kroner.

Find priser på Galaxy Tab S9 og S9+ her.