Tankstation omdannes til lynladestation til elbiler

Det er nok ikke sidste gang vi ser dette: En tankstation sadler nu om og satser helt på hurtig optankning af elbiler - Clever står bag ladestanderne.

Tankstation omdannes til lynladestation til elbiler

Elbiler og plug-in-hybridbiler udgør langsomt en stadig større del af den danske bilpark, og i takt med denne udvikling kommer der også flere af de stærkt nødvendige offentlige ladestationer, så elbilerne nemt og hurtigt kan lades op rundt omkring i Danmark.

I Thisted er der som det første sted i landet blevet nedlagt en fossil tankstation, som er ved at blive erstattet af en lynladestation til opladning af elbiler. Det er den lokale tankstation Kvix, der sidste år tog beslutningen om at satse på fremtiden og dermed fuldstændig overgå til kun at tanke elbiler op med strøm i stedet for fossilbiler med benzin- og diesel.

Se også: Tesla vil tredoble antallet af Supercharger-ladestandere

Omdannes til topmoderne lynladestation

Den nye lynladestation opføres i samarbejde med den førende ladeoperatør Clever. Tankstationen får derfor også samme visuelle udtryk som eksempelvis den store lynladestation, som selskabet åbnede i Køge i marts.

”Vi tror på, at el er fremtiden, og derfor er det et helt naturligt skifte for os at udfase benzin og diesel til fordel for lynhurtig strøm. Den grønne omstilling er i fuld gang, og med tiden kommer der endnu flere elbiler på vejene, så vi tror på, at der nok skal komme trafik ved ladestanderne. Vi er super glade for, at Clever kan se et potentiale i Nordjylland og nu sætter en lynladestation op til gavn for både borgere og besøgende”, lyder det fra Claus, der skabte Kvix i 2009.

Clevers lynladere foregår med en effekt på 150 kW eller mere og er i stand til at lade en elbil – hvis det understøttes – op på kun 15 minutter.

Over 200 lynopladere på vej

Clever har godt gang i udvidelsen af lynladestationer og har i år mere end 200 styk på vej. Nogle åbner allerede i årets første kvartal, men størstedelen sidst på året. Du kan få overblik over kommende lynladestationer fra Clever her.

Se også: Nyheder om elbiler