Huawei gjorde det godt i 2019 – fremviser solidt årsregnskab

Selvom Huawei ikke længere kan handle med flere amerikanske virksomheder, så klarede kineserne sig godt igennem 2019.

Huawei gjorde det godt i 2019 – fremviser solidt årsregnskab

Huawei har i 2019 haft store udfordringer med USA og et handelsforbud, som gør det umuligt for dem at handle med vigtige amerikanske virksomheder, såsom Google. Alligevel fremviser elektronikgiganten i dag et godt solidt årsregnskab.

Årets resultater blev præsenteret på den netop overståede pressekonference fra Shenzhen, Kina, hvor journalister så med fra hjemmekontorer verden over. Imod alle odds har Huawei i 2019 præsteret en omsætning på 822,26 mia kroner, en 19,1 procent stigning, og en bundlinje på 60 mia. kroner.

Læs også: Selv uden Google er Huawei P40 Pro stadig populær

5G bliver et stort fokus hos Huawei

På trods af massivt amerikansk pres har Huawei stadig flere 5G-kontrakter end nogen anden virksomhed verden over. 91 i alt, 47 af disse er i Europa.

Huawei har i 2019 etableret netværksløsninger i svært tilgængelige og tyndt befolkede områder på tværs af 50 lande, der nu giver mobilt internet til flere end 40 mio. mennesker. 700 byer og 228 ’Fortune Global 500’-virksomheder har valgt Huawei som partner i deres digitale transformation.

“2019 var et helt særligt år for Huawei, og det er ingen hemmelighed, at vi har været og stadig er under enormt pres udefra. Vi har arbejdet benhårdt for at opnå den tillid og respekt, som vores kunder viser os nu, og det er lykkedes Huawei at skabe værdi på trods af benspænd. Vi har en solid forretning, som vi kan være stolte af,

fortæller Eric Xu, Huaweis Rotating Chairman.

Læs også: Google vil have licens til at handle med Huawei

Huawei solgte 240 millioner mobiler i 2019

Huaweis største forretningsområder er fortsat end-to-end 5G-løsninger og salg af smartphones. 91 5G-kontrakter og 240 mio. solgte smartphones er det blevet til i 2019. Huawei investerer stadig en stor del af omsætningen i forskning, hvor der i 2019 blev brugt 15,3 procent, altså 126,1 mia. kroner af omsætningen til R&D. Ét eksempel er danske Aalborg Universitet, som Huawei for nylig har forlænget sit samarbejde med.

Mere end 574,47 mia. kr. er nu investeret i forskning i løbet af de seneste 10 år, og Huawei har ingen planer om at ændre på den strategi.

“Verden omkring os bliver kun mere kompliceret, og vi bliver nødt til konstant at forbedre vores produkter og services og kæmpe for et åbent innovationsmiljø. Kun sådan kan vi til fulde få glæde af de muligheder, som digital tranformation og kunstig intelligens giver, slutter

Eric Xu, Huaweis Rotating Chairman.

2020 bliver et hårdt år for Huawei

Godt nok er 2019 gået fornuftigt for kinesiske Huawei, men i år bliver en endnu større udfordring. Sidste år blev der lanceret, og relanceret, flere mobiltelefoner med Googles apps og tjenester på, fx den storsælgende Huawei P30 Pro, men nu er denne pose tom. Senest lancerede Huawei P40-serien, som godt nok kommer med Android, men uden Google apps og tjenester, såsom Google Play Butik.

I år, hvis USAs handelsforbud forbliver uændret, kommer der ingen mobiltelefoner fra Huawei med Google på, hvilket i hjemlandet ikke er et problem, men i Europa kan få stor betydning.

Måske får Huawei deres app-butik, AppGallery, fyldt med alle de vigtige apps, som forbrugerne forventer, men højest sandsynligt tager denne proces meget længere tid. Hvis ikke, så kan det blive svært for Huawei.

Læs også: Huawei P40 Pro er verdens bedste kameramobil

Nøgletal fra Huaweis årsregnskab

  • Huaweis carrier forretningsenhed, der bl.a. rummer 5G, omsatte i 2019 for 284,08 mia. kr. (3.8%pct. stigning)
  • Huaweis enterprise forretningsenhed, som hjælper virksomheder og organisationer med digital transformation, omsatte for 85,88 mia. kr. i 2019 (8.6% pct. stigning).
  • Huaweis consumer forretningsenhed, som rummer alt fra smartphones til tablets og wearables, omsatte i 2019 for 447,42 mia. kr. (34 pct. stigning).

Læs også: Test: Huawei P40 Pro