Verdens største medieindkøber advarer mod Twitter

Twitter er så risikabel en platform at annoncere på for tiden, at verdens største medieindkøber direkte advarer virksomheder mod selskabet.

Verdens største medieindkøber advarer mod Twitter

Den offentlige boykot af reklamer på Twitter begynder at ligne mere af et langt farvel og også verdens største køber af reklamer GroupM advarer sine klienter fra at reklamere på Twitter.

Det skyldes en lang række af kontroverser, U-vendinger og stor forvirring, ja direkte kaos, der afsluttede Elon Musks anden uge, som ejer af det sociale netværk.

En rapport advarer om risikoen ved at reklamere på det sociale netværk, da flere ledende medarbejdere har opsagt deres job og tæt på 4.000 er blevet fyret.

Se også: De bedste abonnementer

Twitter skal rette op på vigtige ting

Det har ført til bekymring omkring Twitters evne til at håndtere misbrug af konti og andre lovmæssige samtykkedekreter. GroupMs har derfor forhøjet Twittet til en højrisikovurdering for annoncering.

For at GroupM ændre sin risikovurdering skal Twitter have løst flere forskellige problemer

1) De skal vende tilbage til baseline NSFW-niveauer. NSFW står for Not Safe For Work og dækker over, at den grundlæggende privacy skal være bedre.

2) Genansætte IT-sikkerhed, privacy og trust & safety personale

3) Der skal etableres intern sikring af sikkerheden

4) Fuld gennemsigtighed om fremtidige udviklingsplaner indenfor fællesskabsretningslinjer / indholdsmoderering og alt hvad der påvirker bruger- og brandsikkerheden

5) Twitter skal vise en forpligtigelse for effektiv at moderere indholdet på Twitter, en håndhævelse af aktuelle Twitter-regler, som for eksempel kontoefterligninger, fjernelse af krænkende indhold og udvise nultolerance for hadefulde ytringer og misinformation.

Twitter-kaos kan skade Tesla

Efter Elon Musks opkøb af Twitter har Musk fyret 3.700 medarbejdere og flere ledende personer har sagt op. Samtidig er annoncørerne altså smuttet og investorerne har svært ved at finde hoved og hale i de nye tiltag, som Musk står bag. Det blev ikke bedre af, at Musk ikke afviste, at Twitter kan gå konkurs.

Samtidig vurderer eksperter, at al den kaos, der hersker omkring Twitter på grund af Musks opførsel, kan skade Tesla, som Musk har stifter og er direktør for.